Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

08 maj 2007

Härlig trädgårdshelg

Hela lördagen var avsatt för rensning i rabatter med mera "trädgårdskul" i egna trädgården.
Lite av vad som blommar i vår trädgård nu:
Bild: Daggranunkel - Ranunculus amplexicaulius.

Bild: Akleja - Aquilegia vulg.
Bild : Gulltörel - Euphorbia polychroma Och så planterade vi en ny klätterros också. En Veilchenblau som jag fått av en trädgårdsvän. Helt gratis. Och levererad ända hem till porten via hennes man i veckan! Underbart! Stort härligt exemplar var det dessutom. Nu har den fått plats vid planket i vår rosdunge. Ska jag vara ärlig börjar nästan vår senaste stora perennrabatt- den vi kallar "kullen" - också likna en "rosdunge"!;-) Visserligen planterar vi hela tiden rosor både här och där. Med undantag av skuggrabatterna på norrsidan av huset så har vi nog rosor i de flesta av våra rabatter.
Men just "kullen" börjar få extra många "rostillskott". Från början hade vi dels en Souvenir de la Malmaison plus tre rosarter där: Rosa glauca - Daggros, Rosa nitida - Dockros, Rosa majalis 'Foecundissima'- Dubbel Kanelros. De finns fortsatt där fortsatt. Men de har på senare tid också fått sällskap av en Nevada plus en ros inköpt på Raskarums plantskola.
"Grunden" till den senare är insamlad av Österlens kulturhistoriska sällskap. Sällskapet har gett rosen ett roligt namn: "Rosen i backen". Namnet har den fått efter platsen där man fann den.

Nå- nu ska de här rosorna få ytterligare sällskap. I söndags fyndade jag nämligen en Therese Bugnet-ros för 10 kr på odla.nu-plantskolan i Sösdala! Inte världens finaste exemplar. Men helt klart vid liv. Och skulle den inte överleva så har jag ju inte precis blivit ruinerad!;-)
Vi var ett gäng freakar som besökte odla.nu-plantskolan i söndags och sen hade plantbytarträff i en av freakarnas trädgård. Jag gjorde fler växtfynd på både odla.nu-plantskolan och på plantbytet. Kalastrevlig dag! Kalastrevlig helg!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Hittade din fina sida av en slump när jag sökte på perenner.

  Sparar den i mina favoriter och kommer tillbaka...tror jag har massor att lära av dig.
  Jag har också haft trädgård i många år och saknat det riktiga intresset. I oktober köpte jag och min "nya" kärlek vårt första gemensamma hus...och nu är det kanonskoj med trädgård igen! Det finns dock mängder med växter här hemma hos oss som jag inte har den blekaste aning om vad det är...och det var just det jag letade efter när jag hamnade här.

  Hälsningar Camilla i Motala

  SvaraRadera