Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 april 2009

Påskutflykt - med Ups & Downs....

Gul Ranunkel kunde jag inte motstå när jag var på torget i onsdags. Den & och det här lilla arret i köksfönstret är så gott som enda "påskpyntet" vi har inomhus i år. I det härliga vädret är det mest "ute i trädgården" som gäller!;-)
Men igår var jag på skånsk utflykt. Åkte till Krika för att besöka "Trädgårdsdrömmar"- Lydias butik - som nu slog upp sina portar. (Klicka gärna upp bilderna till större storlek!)


Växter att handla & massor med annat fint och praktiskt för trädgård och odling .....Allt vackert arr-angerat. Vem kan motstå ett så´nt sortiment?! Inte jag i alla fall!;-)
Konen av armeringsjärn till höger i bildcollaget står numera hemma i min trädgård!;-) Jag köpte också en ros- Louise Odier, en daglilja - Darling Deception, en vacker Ängsnäva - Hocus Pocus, en svart Stockros, en vit Riddarsporre & så en buske Hösthallon... Den senare till F som helst föredrar ätliga växter......;-) Inköpte även ett par utmärkta trädgårdshandskar i skinn. Och lite till...... ;-)

Härligt att vandra runt bland allt det vackra. Wao, så mysigt där är! Och vilka priser! Har du minsta möjlighet: Ta dig dit! Lotsad & omhändertagen blir man förstås av den trevliga butiksinnehavarinnan - för dagen klädd i "special-dekorerad" jacka....;-)
Ni ser vilken bok det är som Lydia står & tittar i, eller hur?! Just det! Eva Robilds - Fingrarna i (J)orden - & Annika Christensens - Naturliga Ting- bok, "Den lilla Gröna" . Den säljer Lydia också i butiken....

Alltid trevligt att se sig runt i Lydias egen trädgård också....

De här sipporna står i blom i dungen runt butiken. Jag kan inte de specifika namnen på dem - men vackra är de! Inte sant?!....

Glad i hågen vände jag sen hemåt. Tänkte mig ett besök på Granngården på hemvägen. Men det besöket kom av sig! Jag fastnade i stället i en fartkontroll! De som känner mig sätter nog i halsen. Jag är knappast känd som någon fartdåre!;-) Förr tvärtom!!;-) Körde inte fort nu heller- några kilometer över gränsen... men mäts man så.... Inget att diskutera, ju. Men någon särskilt kul avslutning på en i övrigt perfekt dag var det ju inte precis. Tvättmaskinen pajade i veckan också. Ny krävdes. Så en "speed ticket" dessutom var ju knappast någon välkommen påskpresent....:-(
Men, men... Nu är det som det är... Det fixar sig nog med detta också! Och nu ska vi koppla av & njuta resten av påskdagarna här hemma i lugn & ro! För säkerhets skull! ;-)


Önskar er alla en riktigt
Härlig Långfredag !

6 kommentarer:

 1. Böter är alltid trist att betala, själv har jag bara fått p-böter med de svider de med.

  Hoppas jag kommer för mej att köra till Lydias butik det verkar vara helt i min stil.

  Glad påsk på dej!

  SvaraRadera
 2. Himla trist avslutning på en härlig utflykt! Att de alltid ska hålla sig framme med sina kameror.... de kunde väl haft annat att göra så här inför påsk och allt ...! ;)
  Visst var det en härlig dag för Lydia och alla hennes gäster. Jag fyndade också en del - pion, rudbeckia, penseer och lite annat blev det. Missade den svarta stockrosen - får väl ta en tur dig igen.
  Hoppas du får en härlig fortsättning på helgen!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 3. En sån trist avslutning på en underbar dag!

  Lydias butik verkar vara helt i min smak!:D

  Hoppas du ändå får en skön helg
  Önskar dig en Glad Påsk
  Kram Lily

  SvaraRadera
 4. Trist avslutning på veckan - även om man är skuld till det själv är det verkligen sura pengar...
  Men du får trösta dig med det fina vädret, de underbara vårblommorna, och alla fynden du gjorde hos Lydia. Jag tänkte ta mig dit imorgon - du har gett mig en del tips på vad jag ska leta efter.
  Ha en skön påsk!
  /Helen

  SvaraRadera
 5. Så trist med fortkörningsböter men roligt med Lydias affär. Jag hoppas jag kommer åka till henne en dag.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera