Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

21 oktober 2009

Spanskt, Rött, Plastat,& Gammalt

Spansk afton var jag på i kväll. F o hans gittarduopartner (de har konserterat tillsammans i trettio år nu!) spelade spanska toner av Albeniz och Granados med flera. Och mellan styckena berättade bibliotekspersonal om spansk litteratur. Njutbart o värmande i höstmörkret...Fick en award av gulliga Camilla på bloggen Trädgårdsliv - som har härlig trädgård o underbart växthus i min hemstad Örebro! Tackar o bugar. Det hör en utmaning till - att jag ska skriva tio saker om mig själv. Skrev lista härom veckan. Jag länkar här till dom svaren. Hoppas du tycker det är ok, Camilla? Vill ju inte tros förhäva mig!;-)De senaste dagarna här har varit soliga o fina. Än blommar mycket. Varje dag tar jag en sniff väldoft på Stanwell Perpetual-rosen när jag passerar den på väg in från garageinfarten....


Vid entrétrappan blommar mängder av Astrar med mera......

I helgen plockade vi äpplen. I kvadrat! Vi sände tjugo kilo hem med dottern. Vi har ändå flera lådor äpplen till oss själva. Och då är inte trädet tömt än! Gott med Ingrid Marie-äpplen. Att äta som de är. De håller sig länge. De är också goda att göra både mos o  äppelkakor med mera av...

Var in till Kristianstad idag för att uträtta några ärenden. Passade på att köpa mig en lamineringsmaskin. Länge önskat en. Ska användas både för jobb o privat (därför ville jag ha en egen).
Jag passade på att inplasta sidorna till en enkel almancka för 2010 som jag gjort med bilder på några rosor i vår trädgård.....


Visst är han söt - lille Ted?? Föll för papersdocke-gossen direkt jag såg honom! Fin dekoration....

Orkar ni några "ögonfröjder" tilll"?.... Är inte säker på om jag visat en del av det förrut. Hoppas ni ursäktar om det råkar bli repriser ....;-)

Gammelfarmors (Fs) gamla skrivmaskin omgiven av morfars (Fs) lilla portfölj, några fina gamla skrivhäften, vackert inbundna reseböcker från förr-förra seklet, ett gammalt ritset o en gammal ättiksflaska med fin etikett...

...Gamla -härligt stabila - galgar i trä.....

... och söta blus-galgar med
typisk 1950/1960-tals-dekor av plastband.....

Femina - 1940/1950-tal....

... och så några gamla symönster....

Ha ännu en härlig dag!

18 kommentarer:

 1. Klart jag orkar! Så charmiga bilder från förr, jag njuter. Lycko-dig som kan sniffa på en Stanwell! Vad härligt det låter med en sådan musikafton, gitarr är härligt!
  Ha en fin dag!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 2. Så fint med en "egen" almenacka!!
  Jätte bra att rosen står just där du passerar ofta och kan nosa lite;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Mycket charmiga bilder! Roligt med nostalgitripp - känner igen i princip allt! Dock började jag läsa Femina (min riktigt goda språklära!) på 60-talet då jag kom till Sverige som vuxen och skulle lära mig detta svåra språk!/Anja

  SvaraRadera
 4. Här har vädret varit tvärt om hela veckan :-) Äpplen blev det dåligt med här i år, vi hade ett par frostnätter när aplarna blommade, men annars var det ett riktigt bra frukt och bär år.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Härligt med spansk afton, kan jag föreställa mig! :o)
  Vi har också ett Ingrid Marie-träd och så himla jag är för att vi planterade just den sorten, den är kanonbra till det mesta.
  Ha nu en riktigt härlig helg,
  kramar Lydia

  SvaraRadera
 6. Gillar din header med allt det pressade glaset. Den gamla skrivmaskinen är också fin och trägalgarna med namn på herrekiperingsaffärer är underbara. Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

  SvaraRadera
 7. Du är så himla flitg med dina inlägg. Innehållsrika och intressanta.
  Kul om du gillade reportaget.
  ha en skönhelg
  Annika

  SvaraRadera
 8. Musik kan man aldrig få för mycket av (mitt barnbarn ska på babydisko!!) Jag får nog plocka fram min gamla skrivmaskin.. Trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 9. Så mycket du hinner med :)
  Måste vara roligt att få rå om barn och barnbarn ett tag.
  Jag hoppas verkligen att vi kan få lite äpplen på vårt träd, nästa år.
  Får se till att Micke inte klipper så mycket på det, hihihi.
  En lamineringsmaskin står på min önskelista oxå. Det är så mycket man skulle vilja göra. Använder den vi har på jobbet nu, så länge. Köpte ett gäng lamineringsfickor så man inte behöver snylta på jobbets.
  Du har verkligen många gamla fina saker. Det är så roligt att få titta på dem.
  Ha en skön helg.
  Kram Mari

  SvaraRadera
 10. Den gitarrkonserten hade jag gärna lyssnat på! Verkar ju ha varit hur trevligt som helst...
  Jag köpte en lamineringsmakin på ÖB i sommar, och den har jag haft mycket glädje av hemma. Det senaste jag laminerade var visitkort till mig själv, så jag kan dela ut dem även med jordiga händer! =)
  Ha en trevlig helg!
  /Helen

  SvaraRadera
 11. En spansk afton både med musik och litteratur låter avkopplande och härligt. Lite spansk mat på toppen också, kanske?
  Lille Ted är jättesöt. Jag är svag för pappersdockor och när jag var liten hade jag en stor samling med gammeldags motiv. Det fanns nämligen en gammal tobaksaffär i villaområdet och de hade massvis av pappersdockor från 40- och 50-talen som jag köpte. Men tro inte att jag har kvar några. Jag lekte sönder dem så de är alla borta.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga atmosfärer du har möjlighet att vara i..tänk om jag kunde ta mig lite mer tid för kulturen..det går verkligen i vågor..och sen en nostalgitripp, härligt!
  Ha en riktigt skön helg/Anne

  SvaraRadera
 13. Oj, vad äpplen ni har att ta hand om!! Förstår att det är jättegott att sätta tändernai ett alldeles eget Ingrid Marie längre fram. =0)
  Fina gamla saker du visar! Roligt att se.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Vilken bra idé med kalendern, och att plasta in den. den idén lånar jag nog med mig. :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig Nostalgitripp du bjöd på! Det passar mig alldeles utmärkt! Jättehärliga prylar.
  Och en lamineringsmaskin hade vi på mitt förra jobb, och det var inte så dumt att ha...
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 16. Här har man varit på spansk afton många kvällar...:) är nu hemma med nyladdade batterier, här ska nu packas, kram

  SvaraRadera
 17. Så gott med en värmande spansk afton! Underbart.
  Så mycket fint du har och vad händig du är. Yes jag är avis!

  SvaraRadera
 18. Heeej Fina-Nina!
  Saknar dig, var håller du hus???
  Kraaam, L

  SvaraRadera