Mums nr 1 (Ögon-)!
Nu börjar nävor av alla sorter att slå ut
- alltså inte enbart Pyrenéer- och Brun-nävor....
Här:
Kungsnäva, rosa Blodnäva
och den lilla söta, blekrosa blodnävan
'Apfelblute'.
Den sista tillhör mina absoluta
favoriter!
Nu börjar nävor av alla sorter att slå ut
- alltså inte enbart Pyrenéer- och Brun-nävor....
Här:
Kungsnäva, rosa Blodnäva
och den lilla söta, blekrosa blodnävan
'Apfelblute'.
Den sista tillhör mina absoluta
favoriter!
Ännu en Akleja
- namnlös, vit, av Barlowtyp.....
- namnlös, vit, av Barlowtyp.....
Vet inte med säkerhet
vad denna Allium heter....
Men tror att det möjligen kan vara
en A. stipitatum?
.... Kanske 'Mount Everest'...?
vad denna Allium heter....
Men tror att det möjligen kan vara
en A. stipitatum?
.... Kanske 'Mount Everest'...?
Första Orientalvallmon slog ut igår!
Blå strandiris.
Och i bakgrunden skymtar gul daglilja.
Med andra ord:
en rabatt med de rätta färgerna
just denna vecka!;-)
(Nationaldagen torsdag, ju!....)
Och i bakgrunden skymtar gul daglilja.
Med andra ord:
en rabatt med de rätta färgerna
just denna vecka!;-)
(Nationaldagen torsdag, ju!....)
Ramsen är lite blyg (?) .
Gömmer sina
"brudslingor" av små klockor
inne i bladhavet.....
Gömmer sina
"brudslingor" av små klockor
inne i bladhavet.....
Visst är även
en alldeles "vanlig"
Parkrhododendron
väldigt vacker?!
Mer mums - 2!
Igår hade jag barnkörerna
med deras föräldrar
på avslutningskalas
här i trädgården!
Bland annat bjöd jag på.....
Rabarberpaj i långpanna
-
Receptet har jag en gång hämtat från AoTr forum:
"Britt-Louises kaka"
Smörj och bröa en långpanna.
Sätt ugnen på 175 grader.
300 g smält margarin/ smör
4 ägg
4 kaffekoppar socker
(En kaffekopp=1,5 dl)
RÖR ihop (inte vispa)
4 kaffekoppar vetemjöl röres ned i smeten.
Eventuellt kan man lägga i 2 tsk kanel
och 1 tsk kardemumma i smeten.
Strö över massor av finskuren rabarber över hela kakan.
Strö över ett tunt lager kardemumma,
och ett lager socker (det blir lite marängig yta
av sockret, så uteslut det inte).
Ställ långpannan på näst nedersta falsen i ugnen
i 30-35 minuter.
Jätte-smarrigt!
Prova!!
PS:
Kolla även gärna in
"smarr-bloggarna"
som jag har länkar till
i vänsterspalten!
Inte minst den nya:
Dalmatian Mom!!
Ha det fortsatt gott!
en alldeles "vanlig"
Parkrhododendron
väldigt vacker?!
Mer mums - 2!
Igår hade jag barnkörerna
med deras föräldrar
på avslutningskalas
här i trädgården!
Bland annat bjöd jag på.....
Rabarberpaj i långpanna
-
Receptet har jag en gång hämtat från AoTr forum:
"Britt-Louises kaka"
Smörj och bröa en långpanna.
Sätt ugnen på 175 grader.
300 g smält margarin/ smör
4 ägg
4 kaffekoppar socker
(En kaffekopp=1,5 dl)
RÖR ihop (inte vispa)
4 kaffekoppar vetemjöl röres ned i smeten.
Eventuellt kan man lägga i 2 tsk kanel
och 1 tsk kardemumma i smeten.
Strö över massor av finskuren rabarber över hela kakan.
Strö över ett tunt lager kardemumma,
och ett lager socker (det blir lite marängig yta
av sockret, så uteslut det inte).
Ställ långpannan på näst nedersta falsen i ugnen
i 30-35 minuter.
Jätte-smarrigt!
Prova!!
PS:
Kolla även gärna in
"smarr-bloggarna"
som jag har länkar till
i vänsterspalten!
Inte minst den nya:
Dalmatian Mom!!
Ha det fortsatt gott!
Tack för receptet, det "lånar" jag. Perfekt i långpannan när man är många.
SvaraRaderaMånga "mums" du bjuder på Nina. Jag nöjer mig med ögonmums! /Anja
SvaraRadera