Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

29 december 2006

Hemma efter julfirandet


Tillbaka i Skåne igen efter julfirande i "norr". Mest underbart: att äntligen få möta vårt första barnbarn för första gång! Bilder i all ära. Men inget slår förstås att få hålla, lukta, känna hans mjuka hud!! Underbart! Han är bara en månad så än sover han mycket. Men ljuvligt också att bara sitta och titta på honom när han ligger och snusar.
Möta de egna "barnen" var förstås också härligt! Och gamla, kära vänner och övrig släkt....
Nu har vi en dryg vecka kvar av jullovsledigheten. Traditionsenligt nyrårsfirande startar vi med. Tid för diverse författande ska det bli - manus till show för jobbet plus fortsatt skrivande på boken om "Min vän Nils"... Sen ska jag börja planera årets fröbeställningar = årets första "trädgårds-tänk". Med mera.... Kort sagt: en vecka fylld av mysiga stunder med sånt det varit svårt att hinna med under den intensiva decembermånaden.
I år får vi också för första gången på sexton år verkligen tid att njuta jullov sen vi lämnat över revyn (Ö Göinge Lokalrevy). Visst var revytiden härlig. Säkert kommer vi att sakna agerandet- på scenen för mig och i orkesterdiket för Freddie. Men nog är det skönt att verkligen kunna koppla av under lovet och göra vad man själv önskar utan de krav och ansvar som var förknippade med showens helhet och allt runtomkring!!
Men några dagar in på nya året ska "gamla tjejgänget"- det vill säga vi fyra som bildade tjejdel av revyensemblen under de flesta av de sexton åren- ha återträff här hemma hos mig och självklart ska vi se årets revy och senare besöka revyfester. En liten tå måste vi hålla kvar i revymiljön!;-)
Senaste året har varit rätt omtumlande för oss och också på flera sätt varit rätt sorglig - fylld av sjukdomar och dödsfall i släkten och också av stora avgöranden som att lämna över revyn och - för mig- i stort sett lämna arbetet inom Göinge Hembygdsförening.
Nu känns det verkligen som att 2007 startar en ny period i våra liv fylld av optimism! Följa barnbarnets utveckling ska bli oerhört spännande. Får vi som vi vill kommer 2007 innebära många fler förändringar. Vi har många planer..... Så klart kommer jag att via blogen berätta mer när och om och hur de förverkligas!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar