Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

03 juni 2007

Hemma igen från Götet och Botanträffen


Vad är nu "Botanträffen"då????
Jo....
Det handlar om träff för Allt Om Trädgård-forumister i Göteborgs Botaniska Trädgård. AoT-forumister är alltså vi som träffas på AoTs forum på nätet.
Vi är några som "hängt" på forumet rätt länge. Bland dem finns jag.... Det är ca tio år sen jag "trillade" in där. Jag hade varit runt på Garden-sajter världen över men dittills inte hittat något svenskt forum. Så jag blev jätteglad när jag hittade fram till AoT-forumet.

Den där första tiden var det Kenneth Nilsson från AoT som ensam höll det igång. Med teknisk back up av sin kunnige bror, Peter. Det var då ett forum i rätt liten skala. Så småningom tog tidningen fulla ansvaret för driften och forumet har numera professionell back up från CodeSense AB.

Under de här åren har också spridningen från både tidningens sida - och genom "mun mot mun- metoden" från oss forumister till andra trädgårdsintresserade!;-)- om forumets existens gjort att antalet forumister stadigt ökat. Och fortsätter att öka!
Nya svenska forum har också dykt upp genom åren. Och hemsidor. Och blogar. Numera råder sannerligen ingen brist på chanser för svenska trädgårdstokar att finna "nätet-godis" inom sitt favoritområde på det egna språket!

Men så var det det där med Botanträff.....
Vi forumister startade rätt tidigt att träffas. En av våra första IRL-träffar var 1999 på trädgårdsmässan i Göteborg - med efterföljande rosträff. Bild th.

Den följdes snart av fler. Träffarna har blivit många genom åren. Och av vitt skilda slag. Och på många olika platser i landet.

För ca 6-7 år sen föreslog någon att vi skulle träffas i Botaniska i Göteborg. Picnic och rundtur var det redan från första året. Växtbyte har tillkommit senare. Växtinköp i botans egen butik har förstås funnits med redan från början!
Vi har funnit oss en helt underbar avskild plats i parken där vi i ro kan ha vårt växtbyte och picnic. Och sen ger vi oss ut bland parkens egna begivenheter.
Numera sammanfaller årets växtmarknad - då rara Botanväxter säljs till lågt pris - med den helg vi har Botanträff. En extra bonus som vi förstås gärna också utnyttjar!;-)
Botanträffen har verkligen blivit till en av årets höjdpunkter för oss freakar!
I år åkte jag och annan Skåne-freak upp dagen före och sov på vandrarhem under natten för att slippa ge oss av i ottan för att hinna fram till kl 10 då träffen startar.
Jag kom denna gång bland annat hem med ett antal nya nävor, en brokbladig syren, en gulbladig Tremastarblomma plus en massa intressanta sticklingar & frösådda växtbyteväxter! Och jag har träffat så många trevliga nya och "gamla" forumister!
Det har verkligen varit en härlig fredag-lördag! Jag är mycket nöjd!

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder på nävor, jag har några, kompisen är mer tokig..

    SvaraRadera
  2. Kul att träffa dig! Härligt med fler trädgårdstokar :-)
    Ett sånt där blåregn hade man gärna haft!

    SvaraRadera