Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

08 juni 2007

Ljuvliga kvällar

Dagarna har varit stekheta en tid- särskilt den här dagen!! Puh! Men ack vilka kvällar! Sammetslena. Jag vill aldrig gå in från trädgården på kvällen! Har jättesvårt att avsluta dagen där ute.
Grannens lilla barnbarn - fem år - kommer gärna förbi för en pratstund. Hon älskar blommor och ser direkt om en ny sort kommit i blom. Hon konstaterade krasst igår att det är nya blommor varje dag. ;-) Det är väldigt roligt att gå på upptäcktsfärd bland växterna tillsammans med henne.
Kul även att vissa runt andra förbipasserande. Men det är förstås också härligt att gå runt där på egen hand.
Nu när en efter en av "publik-friarna" pioner och rosor kommer i blom så är det förstås extra ljuvligt att vandra runt. Plocka bort sjuka eller "tuggade" blad (larver mm) , ta bort vissna blommor osv.... Men mest för att njuuuuuuuta!!!Frv rosorna Stanwell Perpetual, Maxima, Pink Grootendorst, Cardinal de Richelieu.
Nedan Rose de Recht

Bondpioner

1 kommentar:

  1. Har du läst böckerna om Linnea som kom på åttitalet? Det låter som du har en liten Linnea som granne och du är hennes trädgårdsmästare Blomkvist. Du måste gå och låna de böckerna om du inte känner till dem. Min favorit var Linneas årsbok!

    SvaraRadera