Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

16 december 2007

White Christmas

Nå. Vit av snö blir väl knappast årets jul.... heller. Men vi njuter en vit jul här hemma i vårt hus! Det är underbart att ha ett uppfräschat, ljust hus färdigt nu till jul. Igår städade jag hela huset efter renoveringarna och här råder verkligen ljus och frid nu!
Men oj vad mycket som är på gång just nu! Julklappsbestyr och julkortssändningar (flera stora omgångar -utrikes respektive inrikes) med mera egna "juliga" förberedelser.... förstås. Och julframträdanden med elever duggar tätt. Veckan som kommer har jag fyra med olika elevkonstellationer. Och så har det sett ut nu i några veckor. Och tro det eller ej: fast jag nu jobbat som musiklärare i över trettio år tycker jag ännu att det är jätteroligt att vara ute och glädja olika "publiker" - själv eller med elever. Särskilt med julmusik.

Idag hade vi månatlig "seans" med vårt matlag. Det var vår tur att stå för middagen denna gången. Skagencanapé som entré, Beuf Bourgeon (stavade jag rätt?...) som huvudrätt och dessert gjord på likörindränkta mandelskorpor, vispgrädde blandad med grekisk yoghurt och aprikoser och senare kaffe med After Eight-choklad var vår meny.

Vårt matlag har nu hållt ihop i tjugo år! Hurra för oss!;-) Från början bodde vi alla i samma skånska by. Numera är alla våra barn utflugna. Vi åtta par som återstår är spridda över hela Skåne och en bit in i Halland. Men vi håller fortsatt ihop och träffas lika regelbundet varje månad. Och inte enbart till matlag. Vi reser, har utflykter och andra fester under året tillsammans. Kul.

Renoveringen är alltså så gott som klar här hemma nu. "Bara" ett golv till som ska bytas men det gör vi - som jag nämnt tidigare - själva (med starkt bistånd från svärsonen) efter jul.

Jag lovade bilder från sista delen av renoveringen. Här kommer dom.
På bilden med julgranen ser man våra nya rullgardiner som vi har satt upp för södersidans alla fönster. De är därmed "gardiner" både i matrum och vardagsrum och för den sidans båda altandörrar. Ger ett lugnt intryck och en vacker "fond" som vi är mycket nöjda med.

I veckan målade jag murstocken i vardagsrummet. På vänstra bilden skymtar man hur grå och ful den lyste mot de nya vita väggarna. Men nu är alltså även murstocken kritvit och fin.

Mitt arbetsrum har fått nytt parkettgolv och tapet med mönster av små blomknoppar. Härinne trivs jag verkligen nu!

Vårt kombinerade sy-, oljemålnings- och gäst-rum (med mera! ) är vi också jättenöjda med.

Vårt sovrum känns så fräscht! Lite mer ska upp på väggarna. Men annars är det mesta klart där också. Jag tillverkade en ny sänggavel och målade en gammal knoppbräda vit. På den senare har jag äntligen fått bra plats för alla mina "vardags"-halsband. Lilla vovven i järn vaktar dörren till vårt sovrum....;-)

2 kommentarer:

 1. Hej Nina!!

  här har det hänt grejer sedan jag var inne senast! OJJ vad du står i och pysslar och målar! ni är så duktiga!! (murstocken blev jättefin sådär vit)
  Vet du vad...
  Nu är det jul-lotteri hos Lina på Gården! Du är hjärligt välkommen att delta om du vill! Ett lycka till i så fall!!

  Samtidigt önskar jag er en RIKTIGT GOD JUL... hälsa alla i familjen!!!

  Stor KRAM!
  /Lina

  SvaraRadera
 2. Hej Nina!!

  ojj vad här har hänt mycket sedan jag var här senast! Vad duktig du är med allt pysslande och målande och pyntande. (Murstocken blev jättefin sådär vit)

  Vet du...
  Nu är det jul-lotteri hos Lina på Gården! Du är hjärtligt välkommen att delta om du vill. I så fall önskar jag ett Lycka TILL!!!

  Samtidigt önskar jag er en RIKTIGT GOD JUL och hälsa alla runtomkring dig!!

  Stor KRAM
  /Lina

  SvaraRadera