Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

05 februari 2008

Sådd & stor musikpplevelse

Äntligen! I lördags fick jag mina perennfröer sådda. Sju olika sorters Riddarsporrar - fröer beställda från Nya Zeeland.
Två sorters alpinväxter: en vit liten vallmo och en Draba. Och Aconitum hemsleyanum - Slingerstormhatt.
Det var det jag valt att så på perennsidan i år. Nu står de ute under en buske och sköter sig själva. Tills det blir dags för omplantering fram i vår.
En sort chillifröer kom också i jord. Den sådden står på fönsterbrädan inomhus.
Idag kom fröerna från Impecta. Innehåller lite ditt & datt. En del ska jag så direkt ute på friland. Sommarblommor som Ipomea , Dianthus och Ringblommor. Och några olika grönsaksfröer.

En del av Impectafröerna ska jag förkultivera inomhus redan nu - i helgen hoppas jag..... Dit hör ännu tre sorters chili. Plus två sorters tomater och en gurksort (smågurkor). Övriga som ska förkultiveras väntar jag lite med.....

Söndag & måndag var vi tre musiklärare plus tjugo elever från vår musikskola i Gislaved. Musik av den legendariska 70-tals-rockgruppen Qeen i samprojekt med Gislaveds musikskola och musikgymnasium. Konsert söndag, övernattning och ännu en konsert måndag.
Musiken är arrangerad av min make och den andre medföljande musikläraren (tillika vår musikskolas musikledare = vår chef). För symfonieorkester inklusive blås och gitarr, bas, trummor, solister och kör. Vi hade två stora konserter här i vår bygd för två år sen. Nu tog vi upp den igen i det här samprojektet. Eleverna har övat med sina lärare på respektive håll under hela hösten. Förra helgen hade vi samrep. Och denna helg genrep och två konserter.

Huvuddelen av de totalt omkring nittio medverkande var förstås denna gång Gislavedsungdomar - orkester, kör och hälften av solisterna. Våra elever ingick som medlemmar i kör och orkester och stod för övriga solistinsatser. Kollegan dirigerade och även maken deltog på scenen.

Konserterna blev succé! Över fyrahundra i publiken vid båda konserterna - alltså över åttahundra lyssnande totalt! Stående ovationer. En kalasupplevelse för oss alla, det kan jag lova!

1 kommentar:

  1. Tack Nina för att du gör mig påmind - jag har ännu inte fått ner några frön i mina boxar. Idag regnar det så det borde bli perfekt att gå ner och jobba i Planteringsrummet.
    Så underbart med stående ovationer! Grattis! Det kan du nu leva på länge. Kan gissa att ni jobbat en hel del inför den här begivenheten.
    Kram Randi

    SvaraRadera