Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 augusti 2008

Stuckna Rhododendron, mattfynd & sensommarfröjd

Idag har jag varit på sticklingskurs hos kunnige Jan Lindgren i Holma by utanför Osby.


Jan mitt i bild tillsammans med bland annat Gerd - svart regnjacka- som var en av flera AoT-forumister som var på plats...

Jan visade oss hur enkelt (?...;-)...) man förökar till exempel Rhododendron och Ljung o bjöd oss också frikostigt på en massa sorters sticklingsmaterial (olika sorters Rhododendron o Ljung...) , krukor o  jord för att själva prova.
Både han och andra hade även växter till försäljning- ca 10 kr/planta! Vem kan mostå det?! Inte jag i alla fall!! Så hem kom jag med tre egen-sticklade Rhododendron + en köpt R. + en gulaktig ljung + två plantor Buxbom!;-)


Den här rosen blommar om nu. Det är en så´n där miniros som jag någon gång fått i present. Jag brukar sätt ut dem i någon rabatt. Den här står i vårt lilla kryddland på altanen o har överlevt många, många vintrar där....Glömt att visa de här fynden jag gjorde på IKEA när dottern o jag var där härförleden. Två små trasmattor för 15 kr stycket! Lätt-tvättade, ju. Så de passar perfekt som gångmattor i matrummet på "stråket" som vi använder så flitigt under sommarhalvåret ut till våra båda altaner...

Avslutar med lite sensommarfröjd i våra altankrukor....
6 kommentarer:

 1. Jag skulle så gärna velat vara där idag, men det är ju lite avstånd från Hornborgasjön :-) Hoppas att ni hade det jätteroligt!
  Christer i Falköping/vid trasjön.

  SvaraRadera
 2. Vad kul med sticklingskurs - och så matnyttigt!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt, och så fint. Kramis snälla goa gumman.:-)

  SvaraRadera
 4. Borde också gå en sån kurs... nollkoll...:O)

  SvaraRadera
 5. Visst är det spännande med sticklingar!!!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Men åh vad spännande det låter, sticklingskurs! Jag hade gärna gått med, tycker det är roligt att lära sig lite nytt om växter.

  Kram
  Mia

  SvaraRadera