Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 januari 2009

Flyttbestyr & kärleken till te

Puh! Fyra dagars intensiva flyttbestyr för vår musikskola är nu över- inklusive jobb idag lördag!! F´låt att jag varit lite "osynlig" här ett tag...
Jag har haft kameran med hela veckan. Men: Vi har arbetat så intensivt så jag har glömt att ta fram den & ta en enda bild!;-)

Hm... Nåja.... Det där med "flyttbestyr över" är en sanning med viss modifikation!;-) Vi har "bara" fått musikskolans inventarier överflyttade till rätt ort & byggnad- det nyrenoverade kulturhuset. Stort jobb bara det förstås med alla många & stora instrument, förstärkare, ljud- och ljus-anläggningar, scengolv, notbibliotek och "vanliga" möbler och andra "vanliga" inventarier, med mera! Flyglar, pianon och lite annat av det allra tyngsta har en flyttfirma tagit hand om. Men resten har vi kånkat & kört i släp....
Tyvärr har vi inte på alla ställen fått in våra saker i rätt rum. För som vanligt vid byggen: Hantverkarna är långt ifrån klara! Surprise!;-)
Värst för oss är att det inte lagts in någon akustikdämpning alls i det rum där slagverks- och el-instruments-undervisning ska bedrivas! I ett rum med stenväggar och klinkersgolv! Som att stå och spela elgitarr i ett badrum- fast med ljudet förstärkt gånger tio beroende på vad storleken på rummet ger i ökad resonans! Det går ju bara inte att vistas i! Så tills det är åtgärdat kan vi inte flytta in där. Vi längtar ju så klart efter att få lämna våra provisoriska lokaler för gott & få börja jobba i de nya, vackra lokalerna. Så hjälp oss att hålla tummarna för att det ska gå snabbt att åtgärda!

Vet ju att jag delar kärleken till te med många bloggare!
Den här veckan har min kvällstund över en kopp te känts extra viktig! Ok... den där te-stunden är alltid viktig. Men den här veckan - efter varje dags kånkande - har den känts extra rogivande!
Jag ska erkänna: Min te-stund på kvällen är som en liten "ceremoni" för mig! F har ringa förståelse för den!;-) Han tycker nog ibland till och med att jag är rätt larvig som så starkt propsar på den! Han dricker själv inte gärna te.....
Men jag vill (måste?...;-)...) ha min stund med kvälls-te & de rätta "tillbehören!
För mig "duger" det inte med lite vatten i en kopp & en dinglande påse. Teet ska vara "rätt" tillagat. Inte dra för kort tid och inte för lång. Och vara av "rätt" smak/sort! Jag tycker om att variera och prova nya. Men oftast föredrar jag svarta teer....
Jag har många tekannor att välja på! Och önskar ständigt fler!;-)...

Och eftersom jag vill ha mjölk i mitt te så faller jag gärna för mjölk-kannor också....;-)...

Här är förresten en rolig web-sida (eng) där man kan läsa många kul saker om te;
om teets historia, om olika te-sorter med mera.... Och där finns förstås STs webshop. Härlig för te-älskare att gå in & botanisera i!;-)
Stash Tea

Och en till (på svenska):

Om te

Till sist:
Maris - Hjärtat Mitt - gav mig tillåtelse att berätta hur hon gjort den fina änglatavlan jag fick av henne:
1. Välj ut ett tygstycke
2. Måla bakgrund med färg- lack-, vägg-färg... Tag vad du har! Mari har använt två olika färgsorter i vita toner...
3. Tryck ut en fin bild från datorn.
4. Tryck ut text från datorn och...
5..... doppa texten i te- då får den sin "vintage"-karraktär.
6. Klistra bild, text och ev övrig dekoration över tyget och...
7. ...stryk över dem med decoupage-lim.
Voila!


Ha en trevlig söndag!

11 kommentarer:

 1. Tråkigt när renoveringen inte är riktigt klar när ni flyttade in. Typiskt måste man nästan säga!
  Kul sida om te. La in den som favorit och ska läsa den vid ett tillfälle. Har ju nästan helt gått över från kaffe till te.
  Ha det

  SvaraRadera
 2. Jag kan verkligen sakna te. Tappade helt smaken för te när jag blev gravid första gången, och sen kom den aldrig tillbaka. Jag blev en kaffeflicka istället. Men nu när jag läser detta inlägg blir jag faktiskt lite te-sugen.

  Kram, Rana

  SvaraRadera
 3. Vi får väl hoppas att de får klart bygget fort, framförallt med ljuddämpningen. Vet hur högt det låter med trummor i vanliga fall, i ett stenrum utan dämpning!! :-)

  Visst är te-stunde viktig. Fast numera måste jag lägga den relativt tidigt. Inte för att jag skulle ha svårt att somna, det gör jag fort. Men numera blir jag så pinknödig mitt i natten :-)
  Påste. Huh vad hemskt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Så fina tekannor! Tänk om vi bott lite närmre varandra, då hade vi kunnat ta en kopp kvällste ihop då & då! :o)
  Lycka till i det nya kulturhuset, förstår att det ska bli gött när allt är klart.
  Kram, Lydia

  SvaraRadera
 5. Det där med te är mysigt! Jag dricker aldrig kaffe och har aldrig gjort heller så för mig gäller bara te. Påste dricker jag på jobbet men mest för det sociala. Inte gott!
  Jag gillar itne rött. Helst ska det vara svart emn vissa gröna går bra och då är det viktigt att itne ha det till att dra alls länge. Blandat svart o grönt är också jättegott, särskilt Teapotspecial.
  Kram Marina (Marinas trädgård)

  SvaraRadera
 6. Teet ska helst vara "rätt" tillagat, men svart, inte rökt eller konstiga smaker... Men du skulle dofta på makens tesorter, jag kan nästan inte vistas i samma rum; stark tjära, hav, båt...

  SvaraRadera
 7. Jag gillar te, men om sanningen ska fram så gillar jag porslinet ännu mer. Kannor tillbringare kan inte få nog. Men man kanske skulle använda dom nån gång oxå...
  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Hoppas de blir klara snart så ni kan komma till ro i de nya lokalerna.

  Jag är en kaffedrickare men bara på förmiddagen, på kvällen blir det bara vatten eller om det är rätt tillfälle ett glas vin.

  SvaraRadera
 9. Tack snälla för att du delar med dig tips om hur man gör Maries fina tavla!
  kram vännen!
  nina

  SvaraRadera
 10. Hoppas att ni blir nöjda med era lokaler när allt är klart. Visst är hantverkare ett släkte för sig!
  Te är gott. Måste nu dricka det kvällstid för av kaffe blir det omöjligt att sova. Kul att det finns så många olika sorter.

  SvaraRadera
 11. Ja, så är det, nästan allt får man fixa själv. Tänk vad många titlar man skulle kunna ha :)
  Så trist med slagverksrummet och att allt inte är riktigt klart.
  Hoppas att det inte tar alltför lång tid.

  Dottern kom hem igår, studsande glad efter att ha haft sin första musiklektion i 7:an. De hade fått spela gitarr. Så fram med gitarren hemma och fortsatt spelande :)
  Idag ringde hon mig på jobbet, då hade hon plockat fram fiolen igen och spelat en bra stund :)

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera