Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

26 oktober 2010

Blåvitt, änglar och trädgårdsbesök

Många vackra änglar beställde jag från Poppins härliga webbutik i veckan. Där bara  måste du titta in  om du gillar änglar... med mera fint!

"Rosenknopparna" (vår lilla lokala  trädgårdsförening) var i söndags hemma hos Rosenknoppen & bloggaren Marina- i hennes vackra hus & trädgård. Tyvärr hade vi alla (!) glömt våra kameror! Mobilens variant fick duga. Här en bild genom verandafönstret ut mot Marinas härliga (smått berömda!;-).....)  "Lugnet"- växthus.....

När vi flyttade åt svärföräldrarna i somras fick en hel av deras bohag delas upp och finna nytt hem. En hel del fint  kom hem hit till oss. Bland annat den här ljuvliga porslins-skärbrädan. Svärmor - som i våras  fyllde nittio år- köpte den när hon var tolv år till sin mamma i födelsedagspresent. Bara den historian  gör den extra värdefull för mig! Jag är väldigt rädd om den. Törs inte låta den stå "löst". I veckan bestämde jag äntligen plats för den:  "häng-plats" ovanför kökssoffa. Passar väl  rätt bra in i den "blåvita miljön" där- eller vad säger ni?....;-).....

Nu blir det nog  lite ont om blogg-tid för mig ett par veckor framöver. Mycket på gång för oss! Därför skrev jag ett inlägg idag  i stället för till helgen... Jag lovar att komma med "rapporter"/berätta mer..... om en dryg vecka!;-).....

Ha det gott tills vi hörs härnäst!

11 kommentarer:

 1. Jaaa...joooo...visst blev det en del bohag som följde med ner till Skåne, om jag inte missminner mig! ;o)
  Skärbrädan är urläcker och hur modern som helst.
  Nu närmar sig helgen; tjohooo! :o)
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Hej Nina!
  Det finns inget som slår släktklenoder! Den där porslinsskärbrädan passar där ovanför soffan men jag tycker att du ska använda den ibland, om inte annat som uppläggningsfat för ost(ar).
  Har börjat rensat ut bland alla prylar man samlat på sig genom åren. Det mesta som inte används ofta eller har en historia/släktanknytning skänker jag till Myrorna.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Underbar skärbräda och vilket härligt namn ni har på er trädgårdsförening!
  Ha det gott med allt du ska stå i, framöver,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. En massa fina änglar har inköpts ser jag! Har allt varit där och kikat också.
  Jättesöt skärbräda med en fin historia. Klart att den skall hänga på hederplats i köket! Ser så fint ut så.
  Låter spännande med allt du skall göra! Hoppas att det är det också. Och var rädd om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Du den dära skärbrädan..så fin..så är man hemma igen då, utvilad och brunbränd, har varit en skön lat vecka, ha det gott, kramen

  SvaraRadera
 6. Åhh, vilken skärbräda!! Verkligen fin och jag förstår att du är rädd om den! Den fick en fin plats där på väggen.
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du gillade änglarna! Jag tycker själv att de är jättesöta och t o m mannen tycker att vi borde ha FLER!?
  Skärbrädan är verkligen fin och att man har en berättelse som hör till, gör den verkligen värd mer. Glöm nu inte skriva ner den så nästa generation kommer ihåg - vi har väl lärt oss från Antikrundan.
  Kikade lite på din runda i Kristianstad. Tänk, det är en stad som ligger så nära och som jag så sällan har besökt. Nu måste det bli av! Har ju fått tips om mysiga affärer.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 8. Oj, så väl jag förstår dig Nina! Din "nya" skärbräda går inte att värdera i pengar! Tänk så roligt det är med föremål som man kan historien om!
  Du får ha det så gott så länge och vi "hörs" på bloggen när du har tid!/Anja

  SvaraRadera
 9. Vackra änglar du hittat, Nina!
  Förstår att du har mycket för dig - det är ju lite ledig tid och ikväll är det baluns!

  Ser fram emot när du kommer tillbaka och visar oss allt kul du gjort.
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar klenod Nina!!! Jag förstår att du värdesätter den och den passar ju perfekt ovanför kökssoffan. Där ser du den dessutom ofta.

  Sköt om dig!
  Kram
  Randi

  SvaraRadera
 11. Hej Nina!
  Bedårande skärbräda som hamnade på rätt ställe! Ha det så bra på din bloggpaus.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera