Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

01 januari 2011

Tillbakablicken

Gott Nytt År alla blogvänner!
Vi firade en mysig avslutning på det gamla året tillsammans med vänner......


Men idag fick vi snällt hålla oss inomhus. Ren isgata överallt på grund av dagens mildare väder. Det var fullständigt omöjligt att ta sig fram och hålla balansen - vare sig med bil på vägarna eller med apostlahästar på gångstigar och trottoarer! Snön har också sjunkit ihop markant. Det får en att hoppas lite.... Men jag förmodar att det är lite för tidigt ändå att göra det än...;-)


Satte mig istället vid datorn och summerade gamla året lite...

Happenings
Snömängder präglade både början och slutet av året. Under sommaren hade vi ett par veckors Amerikabesök. I juli flyttade vi åt svärföräldrarna - i Örebro - och direkt på gjorde jag Stockholmsresa tillsammans med vännen Lydia. Som avslutning på sommaren var F och jag på Europaresa tillsammans med dotterfamiljen - med fokus på Tjeckien och Österrike.

I september gjorde vi den makalösa Österlenresan med International Garden Society och i oktober firade F och jag gemensamt våra årsdagar...


Trädgården
... hann vi inte vara i riktigt lika mycket som vi brukar. Tack och lov är perenner, lökväxter och rosor snälla och skapar ögonfägnad ändå!;-)

Men vi har i alla fall bestämt oss för att under 2011 hålla oss mer hemmavid under blomningssäsongen!.....


Det har varit så gott att vara ledig nu ett tag! Jag har bland annat röjt bland trädgårdstidskrifter! Oj, vad man kan samla på sig!;-)

Än har vi många härliga, lediga kvar! Lovely!
Vi tar det lugnt. Läser mycket. Har också många andra idéer för dagarna!
Säket blir det nog lite mer bloggande än vanligt också....;-)

Ha en skön söndag!

16 kommentarer:

 1. God fortsättning :) Det är roligt att läsa andras sammanfattning av det gångna året :) Det händer en del när man sätter sig ned och tänker till :)

  Det var tö, sol och takdropp idag men glädjen varar inte länge.... det väntas mera snö, men vi måste ju ha vinter innan vår :)

  Jag har köpt mig ett par broddar, det är kanonbra att ha vid promenader, ja, hela tiden egentligen. Apoteket har ett par som är bra att sätta på hälen, annars finns det i sportaffärer. Jag hade aldrig klarat av dagens promenad utan broddar.

  Ha det så gott :)

  SvaraRadera
 2. Halt är det här också.

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart och spännande år ni lägger bakom er nu. Din blomsterkavalkad är så skön...precis vad man vill njuta av just nu. Önskar er ett underbart och spännande 2011.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 4. Mmmm, visst var det ett härligt år på många vis...men nu är det dags att blicka framåt. Själv funderar jag på att så lite och så byta jord på diverse krukor.
  Kramis, l

  SvaraRadera
 5. Hejsan Nina!

  Ditt år 2010 har varit ett år med många aktiviteter! Du tycks vara på G alltid och hinner och orkar med det mesta!

  Jag önskar dig ett fortsatt Gott Nytt 2011 och att du får ut allt du bara önskar dig av det!

  Kram, Anja

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt Trädgårdsår 2011!!!!
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Förra året ser ut att ha varit ett år på resande fot;)
  Beundrar ditt collage med rosorna och tänker att du måste hålla dig hemma när de blommar. Ljuvlig samling!!...fast jag misstänker att det finns många fler:)
  Ha en god fortsättning

  SvaraRadera
 8. Underbara foton!
  God fortsättning!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra collage och härligläsning du bjuder oss på, hoppas du haft en skön söndag, här fick man städdille utav det fina vädret, skönt när nu nästan julen är bortstädad, kramen

  SvaraRadera
 10. God fortsättning på ett Nytt Härligt Trädgårdsår, Ninah!
  Jovisst, är det halt, och vi har investerat i tösalt för att slippa ramla på väg till bilen eller postlådan...Jag tycker det blev fulare ute efter regnet&stormen på nyårsnatten, och önskar mer vit nederbörd. Tossig, eller?
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera
 11. Ett härligt år ni har haft!

  Önskar både dig och F ett riktigt fint 2011!

  Kramis!

  SvaraRadera
 12. Så många fina rosor du har, och i mina älsklingsfärger också! Måste surfa lite i din blogg och försöka klura ut vad de heter!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 13. God fortsättning på 2011!
  Ni har haft ett händelserikt och roligt 2010!
  Hoppas ni får njuta lugnet 2011 :)
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 14. Hej och God fortsättning!
  Så glaad man blir när man tittar på dina härliga collage med blommor! Det är precis vad man behöver just nu... Lite skön fägring!
  Kram
  Marie

  SvaraRadera