Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

21 januari 2011

Kaffekalas och Inspiration

Vi var på Kaffekalas  i söndags  i vackra Broköpsgården som ligger mitt i vår by. 
Det är alltid en fröjd att besöka den gården - såväl inomhus som utomhus bland alla vackra rosor, lusthus och annat vackert. Och värdinnan är en så varm och go´ person!

Jag har säkert nämnt boken om Broköpsgården tidigare,  "Skönhetens Lov" men jag gör det i så fall så gärna igen. Klicka på bokens namn så kan du  njuta fler bilder från Broköpsgården!
Man kan också hyra in sig på gården (klicka på länken)B & B for Garden Lovers Broköpsgården

Kul att många roades av min "tidsresa" i förra inlägget!;-) Jag är ingen "modern" vurmare av "vintage" eller "vitt i inredningen". Inredning för mig har alltid varit att samla vackra gamla- både ärvda och loppis/auktions-fynd- och nya föremål, möbler och böcker. Sen försöka ge dem en fin ram och "bakgrund". Oftast av vita- eller i vart fall enfärgade- väggar. (Men vitt har dominerat. Och gör så än.) Det viktigaste har alltid varit den personliga utformningen. Därför gillar jag och inspireras av andra som format en personlig  miljö- i alla möjliga olika stilar. (Broköpsgården är ett - av många- exempel!)

Mycket inspiration ger tidskrifters reportage också. För mig startade det med Feminas härliga inspiration på 1970-talet. Då hade den inte betoning  på mode utan på läckra, lite udda inredningsmiljöer. Femina har jag lämnat sen lång tid.  Men det finns många nya  inspirations-tidskrifter: danska "Vakre hjem och Interiør", "Jeanne d´Arc Living",  m.fl....

De engelska är ändå mina favoriter! Innehåller både trädgård, tips och inredning. Allra största favoriten är "Country Living". Har många årgångar sparade. Fick ny prenumeration i julklapp. I går kom första numret. Härlig läsning... och bildnjutning! Inte minst vårinspirerande med flera bra och vackra reportage om allt från julrosor till mattor av vårblommor! Förutom härliga inredningsreportage också förstås!;-)....

Vi har haft en intensiv terminsstart. Bland annat två stora shower på gång med våra elever - en för F och en för mig. Tusen trådar som behövde kopplas samman och problem att lösa. Härlig och inspirerande- men också lätt tröttande!;-) 
Ska bli härligt med en avkopplande helg i glada (mat-)vänners lag!;-)

Ha en bra fredag! 

11 kommentarer:

 1. Nina!
  Vilken energi du har (vilket jag påpekar jämt och ständigt!)!
  Ang om inredning så måste jag hålla med dig om att mitt hem måste få vara jag/oss och inte vad någon heminredningstidning tycker.
  Jag tror att du har ett alldeles fantastiskt hem Nina!/Anja

  SvaraRadera
 2. Vilket paradis du har i närheten!!! Klickade in och såg mängder av underbara bilder:)
  Inspiration av tidningar behöver man verkligen ha. Drömhus och trädgård landade nyligen i min brevlåda:)
  Kul att läsa ditt inlägg om tidsresan. En sån vore rolig att göra själv också.
  Trevlig helg Nina!

  SvaraRadera
 3. Låter som en vacker gård, nu måste jag in och kolla, ha en skön helg, kramen

  SvaraRadera
 4. Det är alltid en fröjd att gästa ert hem, personligt och avslappnat med sååå mycket charm & värme...bättre kan det inte bli. :o)
  Nu håller jag tummarna ang det vi pratade om idag, har bestämt mig för att dem VISST är ok för mig, jag måste lära mig det där med att mingla! ;o)
  Varmaste kramen & hälsa till F,
  Lydia

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du har den där avkopplande helgen som du önskade!
  Jag gillar också de engelska tidningarna. Min favorit är Country Homes & Interiors men nu har jag inte köpt den på ett tag. Har kännt att jag bör dra ned på tidningsinköpen...
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Verkar verkligen vara ett trevligt ställe, kaffekalas kan man aldrig ha för mycket av :)

  SvaraRadera
 7. Ser ut att vara ett mysigt ställe, ett guldkorn i vardagen :) vad är det som är på första bilden, ett kakfat-tak, av porslin?

  Ha en bra vecka :)

  SvaraRadera
 8. Ditt hem är verkligen personligt och charmigt. Känns att du lagt ner din själ i varje liten detalj. Håller fullständigt med dig om att engelska tidskrifter är väldigt inspirerande. Jag har prenumererat på Garden Design i många, många år.
  Du är så himla kreativ Nina och dessutom energisk. Skulle önska att det smittas..."ler".
  Stor kram
  Randi

  SvaraRadera
 9. Det såg jättehärligt ut där... Behövde se såna bilder idag, när det snöar utanför fönstret...
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 10. Instämmer helt i din inredningsfilosofi! Inga trender här inte, men gärna lite inspiration om den passar in i den befintliga blandningen av arvegods och naturliga material.
  Shower med elever? Vad jobbar du med? Jag blir nyfiken. Har du skrivit om detta tidigare?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera