Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

28 februari 2007

Vardag igen- och kylskåpet gav upp

Har varit lite avbrott i blogandet för sportlov och förkylningar. Men nu är vi tillbaka i lunken igen....
En hel vecka på Ekerö (Stockholm) med barnbarnet var ljuvligt! Inledde annars lovet på tema garden. Mötte gammal trädgårdsvän som jag inte sett på länge. Och var på fröträff i södra Skåne. Men jag har inte hunnit så några fröer än. Det har varit så mycket annat.... De blir nog tid för det också.
Tristast på lovet var att vårt kylskåp som vi har haft i dryga tio år pajade ihop helt och hållet. Visst- det hade diverse skavanker som gjorde att vi gått och funderat på byte en tid och börjat titta oss runt efter ett nytt. Men nu blev byte definitivt nödvändigt.
Oj vilken djungel det är att ta sig igenom innan man hittar ett kylskåp att vara nöjd med! Jag har plöjt hur många Internetsidor som helst. Börjar bli rätt kunnig på kylskåp - hm.... Ändå har vi bestämt att inte beställa via Internet utan kolla live på modeller vi lutar åt. Vi är nämligen urtrötta på "dolda plastdetaljer". Vet inte hur många tekniska (och ofta rätt dyra) prylar vi köpt som i och för sig fått bra funktionsresultat med mera vid test- men så har de haft en liten retlig plastdetalj som är strategiskt viktig men som ständigt går sönder. Värst är när den där detaljen inte ens går att ersätta och man tvingas kassera en i övrigt fullgod produkt. Det hände tex. vår utomordentliga juicepress av märket Braun. Pipen där juicen skulle rinna ut gick sönder, gick inte att ersätta och hela pressen fick slängas! Grr... Så förutom mått, pris, utseende, energiförbrukning och andra tekniska data så kollar vi nu också väldigt noga på tex. plasthyllor i kylskåpsdörrar och andra dolda plast-risk-zoner innan vi köper oss ett nytt kylskåp!
Vi är i reparationstagen för hela huset just nu. Nytt yttertak- från platt till sadeltak, nyrenovering av badrum, alla små rum och nytt golv för så gott som hela övervåningen. Åh det ska bli ljuvligt när alla förändringarna är klara! Och det är så kul att planera färger, mönster och material! Just nu är det inte tid för mycket annat på fritiden- men det räcker långt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar