Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

07 juni 2009

Lite Sorg & Mycket Glädje

Jag har sorg! Åh nej! Missförstå inte! Det är inte den vita Tremastarblomman - Tradescantia andersoniana- som gör mig ledsen! Sannerligen inte! Tvärtom!;-)
Nej... Det är min kamera! Den har kapitulerat! Är helt död! Det är så deprimerande så det är inte sant! Måste "åtgärdas" - på något sätt. Med det snaraste! Annars går jag upp i limningen!
Idag har vi haft träff med Rosenknopparna. Vi var på besök i den allra mysigaste trädgård djupt inne i Göingeskogarna. Malin, som format (formar) trädgården har både känsligt öga o  goda kunskaper. Men tyvärr kan jag alltså inte visa en enda bild från dagen o allt det vackra vi fick uppleva! Men jag kan hänvisa till Millans blogg- hon tog så fina bilder.
Stort tack till Malin för besöket!

Här lite bilder från vår trädgård i veckan som jag hade "liggande"....

Det tätnar i skuggrabatterna.....

Vackra blad har visats på en del bloggar nu i dagarna. Jag hänger på "trenden"!;-)....
Variegerad Praktlysing. Tyvärr går de efter en tid över till "ursprunget". Det återstår inte många varegerade ex i vår rabatt nu. Får nog lov att införa några till....

Variegerad Malört skapar en rätt häftig brytning längst bak i rabatten. Den vill - som alla Malörter - gärna sprida sig. Men den är lättidentifierad och därmed lätt att infånga när den försöker "rymma"...

Finns så många Heuchera - Alunrot - med fascinerande blad.....
Heuchera 'Beauty Color'....
Heuchera 'Silver Shadow'....
Heuchera 'Blackberry Jam'....

Mer rödbladigt: Lysimachia ciliata 'Firecracker' (... som jag nog visat tidigare...?...) ....

Rödbladig Anthriscus sylvestris - Hundkäx (!!)- fick jag av en trädgårdsvän förra året. Rätt häftigt. Men jag ska nog flytta det till baksidan innan det fröar sig. Är rädd att vi annars kommer att ha rött hundkäx spritt över hela trädgårdens framsida!;-)

Här något annat rödbladigt som jag fick av någon förra året. Men vad...? Någon som känner igen bladen?Jag flyttade på de här boxarna häromdagen. Tycker de är så vackra så jag kan inte låta bli att visa dem för er också...
Förr hade ju de flesta herrar en hög hatt. Till exempel för att de nu och då tjänstgjorde som bärare vid begravningarl.... Vi hade en sån efter makens morfar tidigare - men den kom bort (lånades ut?). Men boxen är kvar. Det är den med de vackra bokstäverna. Klicka upp bilden så syns detaljerna!
De två andra hattarna o  boxarna gav en dam här i trakten mig när hennes pappa gick bort. De är tillverkade i Kristianstad. Titta på de fina stämplarna för hattmakarna inne i hattarna! Och det vackra rynkade tyget runt insidan av boxen som hatten ska vila på! Säga vad man vill - men tillverka vackra "förpackningar" kunde man förr! Eller vad säger ni?!

Ha en bra söndag!

24 kommentarer:

 1. Men stackars Nina då, hur överlever du utan din kamera? Den är ju som din förlängda arm...förutom när du förlagt den då förstås! ;o)
  Jättefina mörkbladingar du har, låt du bara det mörka hundkexet sprida sig lite, jag hjälper dig så gärna med rensningen! :o)
  Ha en härlig söndag,
  kramar Lydia

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du lider nu! Hoppas du kan låna en medan din lagas.
  Hattboxarna är helt underbara - lyckliga du som har dem i din ägo!
  Den rödbladiga Alunroten är en favorit hos mig också.
  Önskar dig en riktigt skön söndag!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Jag förstår dig precis - jag var utan kamera i nästan två veckor och höll på att fullkomligt förgås! När pionen visade tecken på att vilja slå ut bönade jag och bad den att vänta lite till... =)
  Är det en 'Osprey', din tremastarblomma? Jag hade en i fjol men i år är den helt borta. Synd, för den är så vacker!
  Behöver du hjälp med att "hålla efter" dina rödbladiga växter (eller andra) är det bara att säga ifrån - jag hjälper så gärna till! =)

  SvaraRadera
 4. Åh vad trist, hoppas det löser sig snart! Underbara hattaskar och visst var det vackra förpackningar förr! Så vacker den vita tremastarblomman är, jag har blåa.
  När jag kom hem med min figur kollade jag alla tänkbara kompositörer jag kunde komma på men såg inga direkta likheter. Men nu när ni svarat så har jag laddat ner bilder till ett dok. och ställt dem bredvid varandra och det är nog så att det är Beethoven. Jag litar på dig som är musikproffs! Tack.
  Hoppas du får en fin söndag!
  kram vännen
  nina

  SvaraRadera
 5. Nä, fy för trasig kamer! Jag var utan min trotjänare i fyra LÅNGA veckor när den kapitulerat totalt. Vackra blad är grunden i mina planeringar, jag tycker att de är vackrare än många av blommorna. För att inte tala om de gamla hattarna... Vi hade min farfars fars hatt (numera i broderns ägo) och jag kunde inte se mig mätt på den. Vid två tillfällen använde jag den och hade så önskat att jag fått behålla den. Hoppas dagen bjuder på lite skön avkoppling / gittan

  SvaraRadera
 6. åh nej, utan kamera känner man sig ju nästan.........som om någon kapat en arm. Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
 7. Fy så tråkigt!
  En kamera kan man ju nästan inte vara utan, förutom när man glömmer att ta med den. Men då är det ju självförvållat.
  Hoppas att du hittar någon annan snart som du trivs med.
  Tur att du sparat lite bilder, så vi får njuta av blomprakten i din trädgård. Säger som flera andra, skulle silveraxet bli besvärligt, så finns det plats här :)
  Hattarna och boxarna var verkligen jättefina. Snacka om hantverk.
  Ha en skön söndag!
  kram Mari

  SvaraRadera
 8. Härliga bladbilder!
  Visst är det tråkigt när kameran ger upp! Jag köpte ju en ny för ett tag sedan, men även om den är bra saknar jag min gamla ändå. Man blir liksom lite kompis med dem :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 9. Trist med din kamera, hoppas det går att lösa på något (inte allt flr dyrt) sätt.
  Visst var det mysigt där i skogen, vilket ställe.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Men vilken otur... sommar och allt och trädgården som är i sitt bästa just nu. Vilken fin röd pion du har. Och vilka gurkor som frodas!

  Ha det gott! Kram Camilla

  SvaraRadera
 11. Intressant om den variegerade växten som återgår till enfärgat grön - undrar om det gäller alla variegerade växter? Min ena variegerade höstflox fick några gröna kvistar som jag ryckte bort i förra veckan - vill ju gärna behålla den grön-vit...
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Så tråkigt med din kamera...... Min har problem med skärpan sedan en tid tillbaka, också väldigt irriterande.....
  Nu blommar en av mina två nävor, den är jättesöt och smalrandig! Det lär bli fler i sommar!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 13. Usch vad trist att vara utan kamera! I synnerhet nu vid denna tiden. Hoppas det löser sig snart!Tremastarblomman är ljuvlig i vitt. Jag har en lila, gillar den också :D
  Alunroten är jag också väldigt förtjust i. Det är något speciellt med dem...
  Det blev ingen häckklippning. Det blåste för mycket, och så kallt det var.
  Sänder en stor varm och go kram till dig
  Lily

  SvaraRadera
 14. Oj så mycket vackert! Vi har ganska mycket "bladväxter hemma hos oss också... så mycket vi nu kan få plats med på vår lilla tomt...
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 15. Mycket vackra blad du har. En sjuk kamera är inte roligt, hoppas du har försäkring, annars blir det dyrt.. Jag tar för mycket bilder.

  SvaraRadera
 16. Tråkigt med din kamera!!
  Det har ju blivit ett måste att ha nu för tiden. Iallafall här. Tar nästan kort varje dag.
  Kul med trädgårdsträffen. Ska besöka kompisens blogg och titta på bilderna.

  SvaraRadera
 17. Oj, så väl jag förstår din sorg! Även min kamera har lagt av andra gången på rätt kort tid och det är återigen makens lätta digikamera som gäller. Praktiskt att ha med men den har sina begränsningar.
  Berätta gärna för mig vilken kamera du tänker köpa - om den inte går över 5000 riksdaler.
  Ha det gott själv i veckan!/Anja

  SvaraRadera
 18. Hej och tack för tipset om Pipörten, visst är det den jag vill ha!! Hade en kruka i handen i Skåne men tyckte den var för dyr - då.... men visst är den fin?!! Nu hade en trädgårdsvän en röd hos sig, och jag skall få en bit av henne, hoppas att det är den röda och inte rosa ;)
  Lästa att ni varit på trädgårdsbesök och kikade in på bilderna - så härlig trädgård! Lummig och fin :) Ja, det finns mycket vacker i vårt land att titta på.
  Må så gott, kramen 8`)

  SvaraRadera
 19. Att vara utan kamera eller dator ger verkligen abstinensbesvär.
  Gillar dina hattboxar!
  Och snart börjar rosorna blomma här också.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 20. Hoppas det har löst sig med din kamera!
  Själv får jaf hålla mig till min dotters avlagda...för hon fick en Nikon D70s i 18 års present,vilken skillnad på kamera och kamera,så otroligt vackra bilder!

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 21. Hur går det i kamerajakten? Min blev sjuk förra sommare så då skaffade jag mig en ny, Canon IXUS 8515. Inte särskilt dyr men jättebra! Inget att fundera över - köp en ny kamera och det fort för jag vill se dina blombilder!

  SvaraRadera
 22. God morgon Nina!
  Tack för din fina hälsning!
  Ja du, det skall bli helt underbart att ta sig ner till familjen, det var alldeles för längesedan känner jag.
  Nu hoppas vi på att få några solstrålar i morgon när syrran gifter sig men vädret ser inte så lovande ut..., paraplyet är nerpackat.
  Trist med din kamera, hoppas att det löser sig. Känner sig helt handikappad utan den!

  Ha en underbar helg och ta väl hand om dig.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 23. och än en gång njuter jag av den vita tremastaren... helt ljuvlig!
  Hoppas det löser sig snart med kameran!
  Önskar dig en skön helg!
  kram vännen!
  nina

  SvaraRadera
 24. Nu har det gått så många dagar sedan du bloggade att jag börjar bli orolig för dig.....
  Växthusmadam

  SvaraRadera