Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

01 mars 2010

Pressglas- ännu en av mina passioner!
Jag har två stycken kakfat i pressglas. Fick idé via väninna häromdagen att använda ett av dem för blomarrangemang. Ställde glasklockan med torkade rosknoppar på ett av dem.....
Press Glass is another of my passions!
I have two pieces cake dishes in pressed glass. Got idea from a friend the other day to use one of them for floral arrangements. Put glass clock with dried rose buds at one of them....


Gjorde lite förändring i vitrinskåpet också. Så annat pressglass, vackra kannor och gamla likörglas kom mer i fokus....
Also made some changes in the vitrin cabinet . So other pieces of press glass, beautiful jugs and old liqueur glasses came more in focus....
Just nu uppehåller jag mig extra mycket vid artonhundratalets slut och nittonhundratalets början. Inte enbart via "glasvärlden". Jag laddar också glatt in nya bilder från den tiden på "Ninas Image Gallery". Och så skriver jag ivrigt vidare på Nils-boken. Där är jag kommen långt nu. Det finns äntligen hopp om att jag ska få en Nils-bok färdig under det här året! Ja, den del jag "producerar" vill säga. Än vet jag ju inte om den också hinner att tryckas. Men jag hoppas innerligt att den ska det!
Right now I am very much residing at the end of the 19th century and early 20th century. Not only through the "glass world". I also load new images from that time in to "Nina's Image Gallery".
Then I write vigorously upon my "Nils-book".I´ve get pretty long there now. There is finally hope for me to get a Nils-book ready this year! Well... the part I "produce" that is. I do not know yet if it is also will be printed this year. But I sincerely hope it will!

Mer hopp: Nu har det droppat och kasat snömassor ner från taken i flera dagar. Och regnat. Idag kom visserligen lite snöflingor med i det våta som föll från himlen. Men det såg inte ut att förhindra töandet nämnvärt. Må det vita nu vara på väg bort!;-)
More hopes: For several days now it have dropped and slided masses of snow down from the ceilings. And rained. Today there was a bit of snow in the wet that was falling down from the sky. But it did not seem to matter to the melting procedure. Please let the white now be on its way out! ;-)


Kom ihåg: Tävlingen! (klicka) Pågår till 14 mars!
Remember: The Lottery! Continues to March 14th!

Fortsatt sköna "takdropps-dagar"!
Continued lovely "ceiling dripping days"!

14 kommentarer:

 1. Hej Nina!
  Ser att du bor i Skåne och då förstår jag att du vill ha barmark så fort som möjligt - ni brukar ju få varmt tidigt och risken för frost är väl inte så överhängande när det väl tinat. Hos oss kan det tyvärr bli svår frost ganska långt fram och enstaka minusnätter så sent som i början av juni. Så jag håller tummarna för att den skyddande snön inte tinar för tidigt!
  Ha det skönt i takdroppet!

  SvaraRadera
 2. Så fint du gjort och vad trevligt att få brev på posten, det tillhör ju inte vanligheten nuförtiden.
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 3. Visst är det vackert med pressglas! jag gillar också det...
  Men Nils-boken... Jag har nog missat något viktigt här...
  SKriver du en bok?
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 4. Härligt med drippdropp! Fast här småsnöade det igår och idag har det varit kallt och strålande sol - riktigt härligt faktiskt!
  Var i växthuset i helgen - mmmm, doftade ljuvligt där inne!
  ha det gott - ses och hörs (snart?)
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 5. Här har du ju en pressglasfantast, och hemma hos dig verkar det finnas ett och ett annat vackert glas, det sägs att solen ska lysa hos oss mkt denna vecka, hoppas nu det är sant, kram

  SvaraRadera
 6. Jag älskar också pressglas...glas...porslin...m.m
  Man längtar verkligen att få se hur marken ser ut. Det känns som om man inte kunnat se den på mycket länge.
  Ha det gott i veckan
  Kram Carina

  SvaraRadera
 7. I love glass of all kinds. If you think about how it is made it really is amazing! Your other posts are so pretty too, and I adore those blue flowers!
  Ulrike

  SvaraRadera
 8. Inte mycket till tak droppsdagar när än. Fast det gör inte så mycket. Bara det inte kommer mer snö...har snart ingenstans att göra av den!

  SvaraRadera
 9. Men Nina - nu blir jag verkligen imponerad! Skriver du nu en bok också? Hur hinner du med precis ALLTING? Det är klart att du får den publicerad! Visst är droppet som ljuv musik. Och dessutom var det klarblå himmel idag - luften kändes som den ska om våren.
  Var rädd om dig!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 10. Ja, tänk så mycket passioner vi har här i livet! Pressglass är något som jag också gillar fast jag har inte så mycket av det i mina skåp, tyvärr - bara några enstaka fat.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 11. Pressglas har länge varit nästan en passion även här. Nilsboken, har jag missat???
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Pressglas är snyggt, har några vaser..

  SvaraRadera
 13. Kikar in och önskar trevlig helg!

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 14. Hej Nina!
  Äntligen tillbaks efter en tids bloggfrånvaro. Nu är det lite att läsa ifatt :)
  Och ny blogg har du startat oxå. Ska in och kika sen.Pressglas är fint, men jag har inte så mycket. Lyckades ha sönder em jättefin fruktskål, men hade som tur är en till.

  Vi har det ganska jobbigt här hemma, just nu. Jag är hemma på heltid med Elli, som mår jättedåligt. Hon går inte alls i skolan och har inte gjort det på hela terminen. Kan ju inte skriva om det på bloggen, för den håller hon koll på.

  Kram Mari

  SvaraRadera