Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

02 april 2007

Trädgården vaknar

Nytt liv i min dator igen- tack vare datorkunnig svärson. Skööönt!
Blogen ska nu få nytt liv nu också. Lovar!
Och nytt liv är det i allra högsta grad i trädgården! Vi har redan hunnit rensa rabatter och klippa buskar. Minst en månad tidigare än förra året. Kanske beroende på växthuseffekten? Men vem orkar tänka så när man ser allt härligt, spirande liv?!?!
Rosorna fick också sin klippning i helgen. De gammeldags har klarat vintern gott i år- även wishurianorna. Så där handlade det mest om putsning.
Moderna rosor som Elmshorn kräver mer drastisk klippning och fick det.
En ny och kraftigare rosbåge gjorde vi i helgen också till de klättrande Albertine-buskarna. Den båge de hade trillade i Per-stormen.

Men nu är det så att både Elmshorn och Albertine har förskräckliga taggar! Särskilt de senare. Få upp Albertine-buskarna på bågen var som att tämja ett vilddjur! Men det gick! Nu väntar vi bara på gröna blad och blommor over bågen.
Många av rosorna har redan gulliga, krulliga blad på väg. Annars är det förstås vårblommorna som glädjer mest just nu. Krokus och mini-Irisar är överblommade.

Nu är det blåsippor, pärlhyacinter, tidiga tulpaner, julrosor och Corydalis som prunkar. Idag planterade jag också några krukor med penséer.

Åhhh, det är så härligt att vara nere med fingrarna i jorden igen! Då får jag också nytt liv!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar