Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 september 2007

Göingeflickorna med familj

Ska väl erkännas att jag hade en del fördomar om Göingeflickorna förr..... Hm... Men jag fick anledning att tänka om när vi flyttade hit ner till Skånska Göingebygden 1977 - både vad det gäller deras musik & annat! Trevligare familj än "familjen Göingeflickor" får man nog leta efter! Äldsta "göingeflickan" Sonjas yngste son Thord blev min elev på blockflöjt första året vi jobbade härnere som musikpedagoger. Han utbildade sig själv med tiden på musikhögskolan i slagverk & kom sedan tillbaka till Göingebygden. Han är en gudabenådad slagverkare alla kategorier! Vi har haft massor med honom att göra i olika musiksammanhang genom åren.
Numera ägnar han sig huvudsakligen åt sin inspelningsstudio Powerrec Studio i Osby där han är lika suverän bakom "rattarna" som bakom trumsetet. Annars är han ofta & gärna anlitad både här & där i Skåne och södra Småland. Både som ljudtekniker & för inspelningar och som slagverkare & pedagog.
Men det är inte bara Thord bland "göingeflicke-barnen" som är duktiga & kreativa. Hans äldre bror, Rolf Martinsson, är också utbildad musiker & numera en välkänd och efterfrågad kompositör världen över. (Klicka på hans namn!)
Thords och Rolfs kusiner Lina, Vickis & Sara - barn till de andra två Göingeflickorna - är lika aktiva! (Vi har samarbetat med dem också - i Östra Göinge Lokalrevy där de alla tre var med i baletten under ett antal år.)
Sara har utbildat sig på musikhögskolan. Hon jobbar nu professionellt inom show biz i olika sammanhang.
Vickis är förskollärare, har gift sig & blivit mamma & styckbyggt ett jättefint hus med sin man.
På hennes blog får du veta mer om deras fantastiska hus. (Klicka på hennes namn!)
Lina Gardelid, Vickis syster, är både duktig sångerska & dansare. Hon är medlem i bandet Wonderband.
Lina är verksam som konstnär & har egen ateljé i Kristianstad. Hon gör jätteläckra tavlor & kort! Titta på den här sidan & se vad fina saker hon gör!:
Lina Gardelid Art .
Lina har en mysig blog: Lina på Gården.
Numera samarbetar Lina också med mamma Agneta som startat företaget NetaForm.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken mysigsida du har, man njuter i fulla drag.
  Så profsigt!
  Att jag hamnade på just den här sidan beror på att "jag" är Barbro, mellan"flickan" i Göingeflickorna och var lite nyfiken. Lars och jag har nyligen lagt ut vår första sida. Tag gärna en titt. www.barbrolars.se
  M.v.h. Barbro

  SvaraRadera
 2. Ha ha... inte hade jag en aaaaaaaaaning om att vara omnämnd på ett sådant här fantastiskt sätt!

  Det var verkligen jättekul, åren med revyn! Saknar det ibland... hoppas att vi kan ses snart!

  Kram Vickis

  SvaraRadera
 3. Hej! Ni är hjärtligt välkomna att gå med i Facebookgruppen Göingeflickorna: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=144756648884320&ref=ts
  Kram Suzy

  SvaraRadera