Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

30 september 2007

Halvtid i renoveringen

Nu börjar vi se slutet på vår stora husrenovering! Halleluja!
Många jobbiga turer har det varit på vägen... Och vi har haft hantverkare i huset sen i maj- med allt vad det innebär... Men oj vad kul det börjar bli nu när vi ändå börjar se slutet!

Än återstår visserligen målning respektive tapetsering av tre smårum & läggning av tre golv.
Och prydnader, gardiner mm är inte på plats än i den färdiga delen av huset....
Men det börjar verkligen synas skillnad! Vi får ett nytt hus, känns det som!;-)

Taket var färdigt på en knapp månad. Vi bytte från platt tak till sadeltak. Vi är jättenöjda! Och trygga. Inför regnig höst & vinter & alla nedfallande löv. Löven fastnade förr alltid i rännorna och skapade vattensamlingar på det platta taket.

Så skönt det är att vara av med det problemet! Dessutom förändrade verkligen det nya taket husets karraktär. Till det bättre! Det tycker både vi, grannar & förbipasserande!;-)
Några före- & efter-bilder på hur utsidan har förändrats....I juni påbörjades arbetet inomhus. Bad & gästtoalett var först på programmet.
Efter månader & många "strul-turer" blev både badrummet & toaletten äntligen helt klara för någon vecka se´n.
Det innebär också att vi fått alla rör & ledningar översedda och rätt utbytta Känns tryggt & bra att ha fått. Och estetiskt är vi också jättenöjda!
Det stora tvättstället Höllviken från IKEA - med tillhörande underskåp Vättern - är vi jätteglada att vi valde! Så praktiskt! Och snyggt! Ger prägel åt hela badrummet!
Badrummet (dusch - badkaret tog vi bort) är inte stort. Det gäller att planera noga för att verkligen kunna utnyttja utrymmet på bästa sätt till allt som behöver finans där. Badrummet ska kännas rymligt och inte överbelamrat.

Hyllor över toalettstolen är praktiska men oftast rätt fula. Men Ellos hade den här som vi tyckte var snygg. Vi valde att bara använda två av hyllplanen. Då blev sittutrymmet när man sitter på toalettstolen bra. Vi fick ändå plats för handdukarna.
Min vana trogen villle jag gärna förstås "bryta av" med en del gammalt bland allt det nya.
Några burkar för Dialon-talk, Vaselin & Biancas Film- & Teaterpuder....Och min pappas gamla hemsnickrade sjukvårdslåda från förra sekelskiftet är inte bara bra att förvara förband i utan också ett trevligt blickfång uppe på vårt högskåp....
Köket behövde vi inte göra så mycket åt. Spis, kyl & diskmaskin var nya.

Men när rörmokaren började böka bland rören i badrummet upptäckte han att diskmaskinen blivit kopplad till samma rör! Han fick göra en ny anslutning & sätta ny kran i köket.

Ny standard med automatisk avkoppling. Kranen blev ju bara uppfräshande eller hur?!

Fönstren i huset har vi suckat över länge. Laserade bruna i typisk 1960-tals -stil. "Åt" upp allt ljus!

Målaren har nu målat våra fönster, ytterdörrens insida & altandörrar vita.

Så härligt mycket ljusare huset blev av bara det!

Målaren har sen fortsatt med väggarna i vardagsrum, hall, kök och matrum - allt i vitt.

Nu återstår alltså smårummen & några golv. Men vi tar en "andningspaus" på några veckor innan vi startar de sista jobben....

Under tiden börjar vi inreda de rum som är klara....

Jag har planerat länge. Hämtat inredningsidéer både här & där & förstås kreerat egna. Kollat vad som ska bli kvar bland de "gamla" möblerna, prydnadssakerna, tavlorna, lamporna, gardinerna. Inhandlat lite nytt "smått & gott" nu & då. Eller beställt per web.
Och samtalat med maken "på vägen"! För även om han inte lägger ner så stor själ & intresse i själva "kreeringen" vill både han & jag förstås prata om ditt & datt innan vi utför.

Det kommer att komma mer "rapporter" & bilder här på blogen under inredningsarbetets gång....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar