Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

29 mars 2008

Påsklov- före, efter & under...

Vad jag har varit dålig på att blogga ett tag nu!!
Men har bara inte haft tid!
Påsken blev helt och hållet familjens helg. Dotter, med familj på besök. Och när barnbarnet finns här har jag inte tid för annat!;-)

Vårt påsklov låg efter påsk i år. När dotterfamiljen åkt hem har jag ägnat tiden åt att måla matrummets panel. Tidigare träfärgad, nu antikvit.

Maken har spikat färdigt trösklar och lister runt det nya golvet. Stolarna i matrummet ska jag måla blekt gammelrosa och sätta nytt tyg på stolsitsarna. Men det väntar jag med tills jag kan stå utomhus och måla.
Har länge gått och funderat på hur och vad som skulle få vara på väggen ovanför sänggaveln i vårt sovrum. Ville förstås vara säker innan jag gav mig på nymålade väggen med hammare och spik!;-) Tror jag är det nu... Men jag målar nog - eller byter ut - ramarna till de små rostavlorna senare. I övrigt är vi nu äntligen färdiga med övervåningens renovering.


Rena sommarvärmen under veckoslutet före påsk. Många rabatter blev rensade.
Och det var härligt att glädjas åt allt som blommade.
Julrosor och Pärlhyacint var några av dem...

På måndagen ville man ju bara gå i ide när man såg ut genom fönstret!
Snö!!!
Nordöstra Skåne som nästan inte haft ett korn av den varan på hela vintern! Och så kommer den nu! I slutet av mars! Isch....
Vårkänslorna kom verkligen av sig.
Men de senaste dagarna har snön smält bort igen. I morgon får jag ändå ta en vända och se hur de stackarna har det nu....

2 kommentarer:

 1. så fint det blev när du målade panelen! Håller med dig angående Vädrets makter. Ska idag kolla det som jag täckte med fiberväv - om jag vågar. Mina trädpioner hade kommit så långt innan kylan drabbade oss.
  Önskar dig en skön söndag!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 2. Vad fint ni gör hemma!
  Det blir stor skillnad.
  Blir ju sugen på att måla här hos oss oxå nu.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera