Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

21 oktober 2008

Blogskäl, Matlag & Sonens Hemkomst

Hurra! I veckan kom sonen "hem" till Svedala igen! Det dröjer visserligen några veckor innan vi kan sammanstråla live med honom - han är kvar i mellansverige. Men det är ändå härligt att han är här i landet igen!
Vakade inför hans landning. Annars har säkert en & annan förstått att jag är ändå är en nattuggla?!;-) Vårt jobb förskjuter rytmen till del två av dygnet. Sena kvällar & en bit in på nattkröken är därför min mest aktiva tid framför datorn.

Vi bor långt från våra "rötter". Därför har vi också långt till barn, barnbarn, släkt & till våra gamla vänner i mellansverige, norra Sverige, Norge & USA. Och så har dessutom sonen de senaste åren bott långa tider utomlands....

Då är det härligt med Internet! Vi kan hålla kontakt med släkt & vänner. Mail.... Facebook.... Hemsida.... Och sen ett år tillbaka också via min blog.
Det var egentligen just av den anledningen som jag för snart två år sedan startade blogen. För även om jag stundtals inte hinner med att maila till släkt & gamla vänner regelbundet så kan jag ändå kontinuerligt via blogen ge lite "allmän vardagsinfo" riktad till dem alla på en gång........

Dom som jag i förstone ville nå med min blog läser den också. Det vet jag. De kommenterar sällan eller aldrig direkt vid inläggen. (Fast jag uppmanar!;-)...) Men när vi träffas live eller pratas vid per telefon får jag veta att de följer blogen regelbundet... Och rätt ofta får jag kommentarer per mail...

Men på sistone har jag då också - som grädde på moset!- börjat få alltfler nya blogvärlds-besökare här på min blog!!! Det är underbart att fler vill läsa det jag skriver & visar! Ni är sååååå välkomna hit!! Och jag gillar förstås kommentarer!;-)

Jag följer ju inte konsekvent någon särskild blogstil eller så. Dessutom är jag urkass på utmärkelser, tävlingar & liknande! Det hinner jag tyvärr inte med! Och de blogar som jag har länkar till är allihop mina favoriter! Välja ut enstaka..... ? Nä, det klarar jag helt enkelt inte! ;-) Jag blir i alla fall allt flitigare med kommentarer på blogar jag besöker.

Direktkontakt med blogare
& respons på blogen (kommentarer) är underbart!

Vi har haft en aktiv week end. Men fniss... stor del av det vi ägnat helgen åt är inte så blogmässigt intressant precis - Vi har superstädat vårt hus!

Hur skriver man blogkul om städning?!;-)


Vi har i alla fall rensat skåp, förråd, lådor och garderober på allt vi inte använder och inte heller skulle kunna förvandla & använda på nytt sätt.....
Fredag eftermiddag körde vi iväg grejorna till återvinningsstation. I lördags avslutade jag allt med "finstädning" inomhus.I går var det vår tur att ta emot matlaget här.... Vi är alltså (Berättat tidigare) åtta vänner som en gång i månaden träffas och äter gott tillsammmans. Och vi har hållt på i drygt tjugo år nu & är rätt stolta över vår obrutna "tradition!;-)
Jag bjöd på kycklinggryta med pasta. Vi hade en pastasort till som heter Troffie (Gnocchi). God!!Äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Och lite senare kaffe med hallon- & björnbärs-kaka.
Två av recepten hämtade jag på nätet - klicka på orden om du vill gå in & kolla:

Kycklinggrytan. Scrolla ner till "Västerbottensostkyckling....." .

Jag wokade inte grönsakerna som det står i receptet. La dem i stället i en långpanna och hällde lite olja & lite vatten över. Stekte dem sen i 225 gr i ca 45 min. Enkelt och gott att göra så med alla sorters grönsaker. Framförallt rotfrukter.


Och här recept till Äppelkakan.

Prova!
Gott!!

7 kommentarer:

 1. Ja det där med barnen är en kärt ämne. De finns alltid i våra tankar eller hur. skönt att snart få träffas igen.
  Jag har inte heller tävlingar och utmärkelser för jag kan inte ge dem vidare för det är så svårt.
  Lyckost dig som har städat.
  Kanske jag blir färdig till jul vem vet.
  Ha det gott bloggis vän
  Annika

  SvaraRadera
 2. Hej Ninah!

  Vilken härlig blogg du har...och så ser jag att du redan har länkat och besöker mig! Vad glad jag blir! Så mycket roligt att titta på och läsa om här hos dig. Ser att vi har mycket gemensamma intressen... inte minst trädgården och böcker. Jag kommer snart tillbaka! Kram Annie

  SvaraRadera
 3. Äh! Öh! Tävlingar? Jo, vars. En försöker ju!
  Nina! Känner inte till i bloggvärlden någon annan Ninah än dig!
  Alltså vann du i min blogg och du får också välja vilken av de två föreslagna växter du vill ha!
  Tack för recepten och ha det så gott med sonen/barnen!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Internet är en väsignelse - När yngste sonen bodde i USA förra året, så krympte avståndet betydligt med hjälp av msn. Och min hundblogg är mest tillägnad sonen som bor i Stockholm; han läser den även om han sällan kommenterar.
  Städning är trist, tycker jag - men så mycket roligare när det är klart!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Vad kul att de följer din blogg! Visst är det roligtmed kommentarer det är ju de som gör att man får energi till fortsättning.
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Ja, grattis till vinsten hos Anja. jag har aldrig någon tur själv förutom i kärklek så jag får väl vara nöjd med det=)
  Kycklinggrytan verkade god, kopierade av receptet direkt, passar kanske på fredag här hemma.

  Vi har med släkt långt borta och har med stor nytta av datorns alla sätt att hålla kontakten på. Bloggen är bara ett av de sätten men visst kommer man närmare varandra.

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul med bloggande och internet, man har lärt känna en och annan, kram.

  SvaraRadera