Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

27 oktober 2008

Buskis och Kuriosa

I lördags var vi på lokalbuskis- Lustteatern i Knislinge (alltså-inte att förväxla med den ort på K som man läser om i Grönköpings Veckoblad! Dennna K-ort som ligger här i vår kommun har bara ett s i namnet!;-)..).
Vi går varje år på någon av Lustteaterns föreställningar eftersom de flesta som spelar med där också är våra gamla revyvänner. Ok... Kanske inte Dramaten-nivå på spelet!;-)... Men de är jätteduktiga amatörer. Och himmel vad charmigt det är med glad lokalteater på dialekt!!

Vi hade en mycket trevlig kväll inklusive nachspiel med vännerna vi gick på föreställningen tillsammans med. Så söndagen blev lugn och vi höll oss mest inomhus eftersom det regnade....;-)

Jag gick runt lite med kameran här inomhus istället....

Gick igenom mina trädgårdsböcker till exempel... Men de återkommer jag till...

I trädgårdsböckernas bokhylla har den här vackra gamla boken också sin plats...Jag älskar jugend-dekorationerna på framsidan och inne i boken...... och novell-illustrationerna.....
Oj så många hedersföremål som delats ut genom tiderna! Säkert värdefulla för de som en gång fick dem - men egentligen rätt ointressanta för andra.
Man kan hitta dem på auktioner, loppmarknader. Eller så ligger de i nån släktings skåp och "skräpar".

"Den-lille-samlaren-av-kuriösa-ting" i mig dras gärna till såna där föremål! En hel del har jag hittat i min svärmors rika gömmor....

Den här medaljen fick makens morfar av Arbetarföreningens styrelse på 1940-talet. Jag tycker att den är fin - både tenn-boxen med inskription och själva medaljen... så jag har den faktiskt framme som prydnad....Det låter jag den här asken också vara....

Den fick maken när han föddes (i Salt Lake City, Utah...). Då låg en pytteliten baby-guld-ring i den. Tyvärr har ringen förkommit. Men jag tycker asken är fin i sig....Gamla söndagsskoltidningar har jag också hittat i svärmors gömmor. Vacker vinjett. Men hm.... Kan undra hur många barn som kunde förmås att ta till sig "den uppbyggliga texten" om "Lidandesförkunnelsen"?!;-)Den här tavlan kommer inte från svärmorsgömman. Den hittade jag i somras på en loppis. Men jag fixade till ramen lite i helgen så jag kunde hänga upp den på väggen. Den är lite solkig. Men jag föll för motivet. Tyckte den passade här på vår vägg eftersom min man är gitarrist!;-)I samma rum hänger den här tavlan
- en collagetavla
jag gjort av bitar från tapetlagren vi drog ner när vi renoverade förra året. Fast... kanske det bara är så att jag är för gammal
= bara någon från min generation som kan rysa fascinerat men lätt illamående över 1960/70-talsmönstren... ... som andra idag åter rentav skulle kunna tänka sig att välja?!;-).....Nu startar vi vår ledighet!
Sex fria dagar!
Hurra!
Tid för bloggande bland annat.
Så ni hör säkert snart av mig igen!;-)

7 kommentarer:

 1. Så fina saker NIna! Jag älskar också kuriosa/gamla ärvda saker som jag valt med eget tycke - inte ev. pengavärde.
  (Hoppas att min gamla, mycket gamla, parfymflaska någon gång matchar något av alla teman jag är med så att jag kan visa den.)
  Jugenddekorationerna måste vara en av de mer lyckade illustrationerna. Dock är jag inte överförtjust i möblerna.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 2. Kul ting du visar, jag älskar gamla trädgårdsböcker, sån fin har jag inte. Nachspiel blir det aldrig med mina trötta tantkompisar, jag får vara glad, om de hinner fika snabbt innan teater och annat. Gullig tavla, jag har också några, som ska upp på väggen, fast jag föredrar saxofonister :)
  Ha en bra dag, kram.

  SvaraRadera
 3. Själv är jag väldigt svag för gamla symaskiner. Har inte en susning om hur man använder en dylik sak (inte de nya heller), men de gamla är så vackra. Tur att jag inte kommer iväg på auktioner och loppmarknader allt för ofta :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Så kul det låter med buskis för det skall avnjutas live så man verkligen känner skämten.
  Många fina saker du visar. Älskar att ibland ta fram lite gamla grejer o drömma mig tillbaks.

  SvaraRadera
 5. Vackra saker du visar,
  Underbart med ledighet!
  Hoppas du får det skönt

  SvaraRadera
 6. Tack du goa!
  Härliga bilder du visar, håller med dig om att det är speciellt. Kul att du fått minnena.
  Önskar dig en fortsatt skön (ledig dessutom) vecka!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 7. Fina illustrationer och dekorationer. Jag är också svag för jugend.
  Kram Lily

  SvaraRadera