Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

22 oktober 2008

Blogvinst, Musikcafé och Ledighet

Todilido! Jag har vunnit!! Tävlingen var hos gulliga Anja på blogen Anjas Hill - en blog alla bara mååååste besöka! Hennes växter är makalösa- för att inte tala om hennes bilder av dem!

Växter var vinster i Anjas lotteri. Underbart!

Att jag skulle vinna trodde jag ju aldrig. Men så gjorde jag det!!! Helt makalöst!
Jag fick välja vinstväxt. Och valde en Eldkrasse (Tropaeolum speciosum). Har alltid drömt om att ha en sån. Bara jag nu lyckas hålla den vid liv... Men jag ska vårda den så bra jag bara kan för det här exemplaret blir mig ju extra kärt nu! Tack tack Anja!

Ikväll har vi haft läsårets första musikcafé och det var jag & maken som var "värdar". Vi har caféer några gånger per termin. Vi musiklärare turas om att stå "värdar". Caféerna är som små informella konserter där publiken serveras kaffe av föräldraföreningen och elever bjuder på musik. Vi har naturligvis även andra större konserter och evenemang under läsåret. Men caféerna med sin anspråkslösa form och småtrevliga stämning har bland många fördelar också den att de flesta av vår musikskolas elever vågar medverka inför publik - musicera tillsammans med andra och inför andra.

Caféerna blir alltid trevliga. Kvällens café var inget undantag. För oss lärare är det förstås lite anspänning för att få det att klaffa- både praktiska bestyr & förberedelser och förstås musikaliska.... vem som ska kompa och liknande... Men vi är helt nöjda med "flytet" den här kvällen!
Två arbetsdagar tilll den här veckan. Och studiedag tillsammans med Osby musikskolas lärare på måndag. Tisdag och onsdag är vi sen kompenstionslediga för kommande övertid vi beräknas behöva när det är dags för musikskoleflytten i december/januari = in i nya kulturhuset. Torsdag och fredag är lovdagar.
Innebär att vi har sex härliga lediga dagar
- nästan helt utan inbokningar dessutom!
Vi får se vad vi väljer att använda dem till.
Jag tänker inte planera eller bestämma
ett enda dugg i förväg.
Bara låta det bli fritt fram
för spontana hugskott!

7 kommentarer:

 1. Tänk så lite det behövs för att glädja någon annan ;))!
  Hoppas att du har uppfattat att jag skickar den under tidiga våren?!

  Musiklärare som engagerar sig i elevmusikcafé låter som något mycket trevligt.
  Ha det så skönt på lovet - har i färskt minne hur det kändes - det är INTE RIKTIGT samma att ha lov jämt...;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 2. Grattis! Anja har underbar trädgård. Jag har oxkså höstlov, men då ska jag tenta, fortfarande tuffa bitar för en omusikalisk finne... vers och sånt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten!
  Musikcafe´låter trevligt. För att inte tala om lov.
  Hittade sidan till din trädgård och gick en rundvandring där;)Många olika blommor, kollade in rosorna och nävorna. Fint!
  Ang. din fråga så bor jag i Vedevåg 4mil norr om Örebro.
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 4. Skönt med ledighet och underbart att du kan ta det lugnt, hoppas du får det riktigt bra under lovet!

  SvaraRadera
 5. Grattis till vinsten! Hoppas att du unnar dig att göra något roligt samt äta o dricka gott under ledigheten.

  SvaraRadera
 6. Skönt med lov! Jga ska bara jobba en dag. Lyxigt!
  Det var riktigt dåligt av busschauffören att iten vänta på Erica tycker jag, du och många andra också. Enligt skolklockan körde bussen 14.02 och den ska köra 14.05. Hon är aldrig sen i avnliga fall och han visste ju att hon skulle komma och att hon hade prov. Dålig stil! Tur at det var en av mina lediga dagar så att jag kunde hämta henne.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Så bra sätt för dem att möta publik för första gången. Det kan vara väl nervöst annars. Minns en gång när jag skulle sjunga solo och blev så nervös att rösten for upp en oktav :-)He he, kunde nog skära glas med den då :-) Grattis till vinsten! Sjäv väljer jag Fransklockan!
  Christer.

  SvaraRadera