Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

31 mars 2009

Påsk, Kommunal tårta & Prep

En vecka kvar till lovet, två till påsk. På lovet ska stora saker hända här i vår trädgård! Säger inte mer nu! Inte förrän det är dags!;-)Idag sjösattes en ny, om-fattande om-organisation här i kommunen. Det skulle firas tyckte ledningen och bjöd alla anställda på tårta- med tårtflaggor á la kommunen! ;-) Hipp Hurra för det nya Östra Göinge, får man väl säga!;-)

Jag skrev igår att det inte varit mycket trädgård för oss förra veckan. Nä, ok.... inte mycket. Och särskilt inte utomhus. Men en hel del trädgårdsförebredelser har jag ändå pysslat med....
Jag har om-planterat de första frösådderna.....
... och pelargonsticklingarna....


Och jag har "jordat" dahliorna....Kejsar-kronorna -
Fritillaria imp-erialis - har börjat komma upp. I år ska jag få dem att blomma! Så det så! Nu jagar jag kryp i dem varje dag! Idag tog jag tre stycken! Krypen brukar oftast äta upp våra Kejsarkronor innan de hinner slå ut i blom. Grr! Må jag lyckas förhindra dem denna gång!;-)
Idag gjorde jag också en krans av kvistar från våra kapade korneller (tack Ann - Anns Gröna - för det tipset!;-)....). Kransen ska få en del dekor innan den kommer upp på ytterdörren. Lite påsk-stil kommer det nog att bli på den.....

Ha en bra tisdag

6 kommentarer:

 1. Hej Nina.
  Jag har inte hunnit till påsken riktigt men det blir väl påsk oavsett vad jag gör eller inte gör.
  Blir ju lite sugen när jag ser kransen som du gjort.
  Växer så det knakar hos dig ser jag och lite fröer har jag fått ner i krukorna iallafall.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Tack för att du påminde mig att kolla efter liljebaggar. Kanske är det också dags att ta ner adventskransen från ytterdörren... (mina prioriteringar måste ligga någon annanstans)
  Eva

  SvaraRadera
 3. Det låter ju spännande med dina trädgårdsplaner..... ska bli kul att se vad det blir! Idag har vädret sett jättefint ut när man är inne, men riktigt blåsigt och rått när man gått ut... Men det är iallafall ett steg i rätt riktning att solen lyser och snön smälter! Jag hoppas på lite trädgårdsväder till helgen!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 4. Ja nog har du vår alltid och liljebaggar redan, hos mig sover dom sött än under snön, men visst vet jag hur dom är, ska pröva med Myrr i år på jorden under liljorna.

  vad har du för spännande på gång...

  det växer bra i dina krukor ser jag och den röda kornellen kan du ju lätt få fler av om du vill , genom att sticka ner några kvistar i sand eller jord, dom växer ju snabbt , vi måste oxå gallra dom hos oss när snön tinat bort
  "Tilde"

  SvaraRadera
 5. Du har då inte legat på latsidan :D här har det också börjat att röra på sig både inne och ute..så skönt med solen..Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Hoppas att det blir en bra omorganisation då, för alla.

  Du har ju ändå varit flitig med dina sådder. Skulle oxå behöva skola om lite. Men eftersom det har varit så skönt ute så har jag hållit på i trädgården i stället, klippt och rensat en del.

  Måste komma ihåg att kolla efter de små röda rackarna. Det hade jag glömt bort. Tack för påminnelsen.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera