Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

15 mars 2009

Rosenknoppskul i Malmö

Vårblomman på matbordet gör mig glad! Kom med mig hem från Malmö igår.
Vi hade en härlig dag i skånska "huvdstaden"! Fem glada Rosenknoppar kretsade runt i staden på en rad "lustigheter". Vi hade sååååå kul!
Efter besök i några roliga butiker avslutade vi med ett par timmar på trädgårdsmässan "Trädgårdsliv". Collaget med bilder är från mässan.
Men jag måste tyvärr erkänna: Mässan gjorde mig rätt besviken.... Det finns så mycket kul saker med trädgårdsanknytning i Skåne. Men det var så lite av det som kommit med på mässan!
Fast ändå kom en hel del med oss hem från mässan!;-) Förutom Auriculan följde två skägg-Irisar- en svart & en blå- och tre Dahlior med hem till mig.
En del av det vi hade hoppats hitta på mässan inköpte vi faktiskt i stället på Coop rakt över gatan!;-) Fröer, såjord, sekatörer, sättpotatis & sättlök bland annat. Så när vi packat in allt vi fem inköpt under hela dagen på olika håll så var bakluckan rätt full trots allt!;-)
Det fanns ändå en del ljuspunkter på mässan. En var infon om en ny trädgårdsportal - "Grobart" -som ska startas på nätet i juni. Vi skrev våra mailadresser för info-utskick när det närmnar sig.
På bilderna från mässan ser du förutom informatören från "Grobart" också Madicken- initiativtagaren till vår Rosenknoppsförening - och Rosenknoppen Malin.
Allra roligast på mässan var förstås att få chans att möta Annika Christensen- Naturliga Ting- live!! (På bilden tillsammans med Madicken. ) Annika är precis så trevlig som hon verkar! Och mer därtill!!;-) Vi hade så mycket att prata om!
Gulliga Annika gav oss Rosenknoppar stora vykort med bilder hon tagit att fördela mellan oss. Så nu står här hos mig vid datorn två av hennes vackra blombilder att njuta av & komma ihåg henne med!;-) Tack söta Annika! Och tack alla fyra övriga Rosenknoppar för en jättetrevlig dag!!;-)
Till er alla:
Ha en bra måndag

16 kommentarer:

 1. Vilka söta rosenknoppar!!! Förstår att ni hade det jättetrevligt! har själv varit i Skåpne i helgen och på mitt matbord finns precis lika söta primulor!!! Visst bli man glad av dem!

  Kram Annie

  SvaraRadera
 2. Ååhhh...vad mysigt ni måste ha haft. Synd att mässan inte motsvarade dina förväntningar. Men ni fick ju ändå fullt i bagageluckan. Kul att ni fick träffa Annika i alla fall och hon är ju inte bara gullig utan också jätteduktig. Jag träffade henne första gången för flera år sedan på Sofiero. Låter spännande med nya portalen och tack för att du håller oss informerade!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Härligt med utflykt med rosenknopparna, fast jag är ganska glad att jag inte la en hel dag i Malmö, med tanke på vad alla säger om mässan.
  Dig har jag alltid tid för Nina, fast jag var inte hemma igår; kalas i Barsebäck Hamn.
  Ser verkligen fram emot att träffas till påsk! ;o)
  Kramis,
  Lydia

  SvaraRadera
 4. Kära kära du!!
  Sitter här och är lite generad.
  Det var verkligen kul att ses och jag hoppas att det blir fler gånger.
  Tur att du fick enbild där det inte sytets hur trött jag var.
  Mässor är inget för mig men ibland måste jag göra sådant för jag tycker det är kul med allt trevligt folk man möter.
  Många många kramar till dig.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Glömde nog att säga tack för de fina orden. Men det förstod du nog att jag tyckte eftersom jag tom blev generad.
  Lilla jag.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Tusen tack själv lilla gulliga du! Det var verkligen en rolig och mysig resa vi fick till! =O)

  He he, jag skrattade lite när jag såg bilden på mig och tjejen från Grobart... jag ser ut som om jag just får ett paket från tomten! ;O)

  Hoppas att du har det bra!
  Kram Vickis

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig helg du har haft! Alltid underbart med lite trädgårdskänsla så här års. Ingen mässa för mig i år. Bob Dylan går före:-)
  Kistamässan missade jag under resan men eligt Birgitta i Sorunda så var den inget att ha.

  SvaraRadera
 8. Skönt att ni hade det bra och kul även om mässan inte gav så mycket. Den verkar ha varit som förra året, lovade lite för mycket i reklamen innan.

  SvaraRadera
 9. Önskar så att du bodde närmre, då hade jag kommit och kidnappat dig imorgon så du fick vara med på hannus föreläsning. :o)
  Varmkram på dig iallafall,
  lydia

  SvaraRadera
 10. Hihi, inte kommer man hem tomhänt :)

  SvaraRadera
 11. Vad trevligt ni har haft det.:-) Kram

  SvaraRadera
 12. Det var ju tur att ni planerade in lite annat oxå, för mässan gick man ju rätt snabbt igenom. Till och med Hem och Villa mässan var bättre!
  Men det blev ett par julrosor med hem i alla fall. Och middagen på kvällen var supertrevlig, förstås. Det kan ju inte bli annat med ett gäng glada trädgårdsmänniskor.

  Ett annat roligt program att leka med är Photoscape. Testa det. Jag ska in på dina tips och leka lite :)

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Vilken underbar dag ni verkar haft det!
  Tackar så mycket för så fin kommentar hos mig,det värmer.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 14. Aurikulan är söt och svår att motstå :D
  Det verkar som ni hade en underbar dag tillsammans :D
  Det är synd att det är så dyrt och "torftigt" på mässor, Det kunde varit så mycket mer...
  Jag åker hellre till Trädgårdsgillet i Landskrona. Det är inte så stort, kanske blir det fler utställare i år,men så charmigt :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 15. Oj oj.., vad ni har frossat i härliga vårsaker..!
  Den mässan skulle jag mer än gärna viljat gå på.., kan tänka mig att där var vårkänslor till max inne.
  Nu är ju faktiskt våren snart här och mars tycker jag har gått i raketfart vilket är skönt, nu vill jag har värme och kunna hänga in vinterjackan i garderoben igen...

  Ja du.., själv så målar jag ju, dag och natt på både möbler och mig själv!!
  Som jag ser ut..., färg ända in på trosorna.., hmm, använder mina målarkläder som torktrasa och det har bannimej gått igenom och det hamnade på trosorna och jag blev full i skratt.
  Ja, det skall ju synas att man jobbar....

  Nä du.., nu får jag jobba lite,förberada för nya varor som kommer idag eller imorgon.., kul!

  SvaraRadera
 16. Hej Nina!
  Det var ju tur att ni hittade COOP så att inte resan till M-ö var gjord i onödan. Trist när man åker på mässa och den inte lever upp till ens förväntningar.
  Har ju sett att våren har hittat ända bort till er, härliga bilder du visar. Det känns så skönt i hela kroppen när man ser så ljuvliga skapelser som den dubbla snödroppen - den var bara helt underbar.
  Själv har jag fullt upp med att spika lådor - det ska bli många vackra (?) planteringar i haven i vår.
  Ha det gott - ses kanske till påsk?!?
  Kram
  Ann

  SvaraRadera