Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

12 augusti 2009

Borta bra men.....

Håll med om att den är ljuvlig!! Måste bara ha den hit till vår trädgård också! Echinacea purp. 'Pink Double Delight' heter den. Just de här står i vår dotters trädgård. Inköpta på Gustafshill på Ekerö. Jag åkte dit- men de var slut! Snyft... Så sökandet fortsätter!


Vi har precis kommit hem från en vecka hos dottern, mågen & älskade barnbarnet... plus några dagar i Örebro (med omnejd) - vår gamla hemstad.

En dryg veckas ljuvliga dagar med släkt- och vän-träffar, shopping & sight see-ing på en rad svenska smultronställen. Restaurang Jungfrusund Marina var ett i raden. Mums, vilken mat!...


Men det är två veckor sen jag bloggade sist. Veckan före vi reste iväg hade vi tre trevliga besök här hemma i vårt hus & trädgård också. Två omgångar gamla Örebro-vänner. Ena "omgången" stannade några dagar & med dem besökte vi (åter) Linnés Råshult, Möckelsnäs & tog också (åter) en tur med pråm på Helgeån (inklusive matkorg) med avgång från Deningarums mysiga gård .

Tredje besöket under veckan var lite extra kul & speciellt: Härliga E från underbara bloggen "Tildes Trädgård" & hennes man & vovvar uppifrån Hälsingland passerade förbi . Här går E ut genom vår grind till den väntande husbilen. Jätteroligt att ha dig här, E! Varmt välkommen tillbaka!! Hoppas nu att resten av Skåne-turen också blev riktigt, riktigt lyckad!


En av dagarna uppe i Stockholm tillbringade jag på Djurgården med gamla, härliga trädgårdsvänner. Det är drygt tio år sen vi blev bekanta- som AoTr-forumister- och haft kontakt sen dess ( vi är en hel del "gamla" forumister som har det). När vi forumister skingrades för nå´t år se´n fortsatte ju flera av oss som bloggare & vi som träffades nu är alla tre bloggare.

Kanske du kan gissa vem den ena av forumist-/blog-vännerna är om du ser den här- för henne så välbekanta - väskan?!;-)

Just det- Hannele på bloggen "Hanneles Paradis"!;-) Andra vännen: Ingrid på "Ingrids Blandning".
Vi hade en ljuvlig dag tillsammans!

Tack vare Hannele kunde vi åka spårvagn både ut & runt på Djurgården! Mysigt!

Vi startade från Norrmalmstorg och åkte ut till Rosendals vackra trädgård där vi strosade runt och beundrade alla prunkande blommor. Som de här vackra Dahliorna....

.... och de här ettåringarna som kantade gången. Dubbel Cosmos i knallig rosa (Cosmos bipinnatus 'Double Click Rose Bonbon'?) varvade med de blekrosa små "klockorna" (Calamintha? Eller?)....

Under trädens grönska njöt vi sen en smarrig lunch & snackade länge...

... innan vi fortsatte vidare till Waldemarsudde och vandrade runt i den vackra parken och njöt den makalösa utsikten. Vilken vacker huvudstad vi har!!

Hanneles kamera gick varm för den berömda vattenkanneväskan plus mini-hustomten Helmer är ju tvungna att förevigas på varje plats de & "matte" besöker!;-)

Hannele & hennes rosa och lila väskor färgmatchade perfekt en av rabatterna på Waldemarsudde! (Bilder av Hannele-till det jag skriver om - är med i "dam"-collaget ovan)

Inte långt från dotterfamiljens hus ute på Ekerö ligger Rosenhill- ett kul & speciellt ställe där det finns massor att upptäcka. Inte minst för barn. Skyltarna visar ju också tydligt att här finns en hel del humor och distans ... och kanske ena toaskylten rent av har tillverkats av någon ur husets yngre släkte... om man ser till stavningen alltså....?! ;-)

På planen nedanför caféet (underbara kakor & smörgåsar!) hålls baklucke-loppis på lördagar (kanske bara vissa?...). Där fyndade jag några gamla böcker & ett fint gammalt fat.

På vägen dit ner passerade vi en äng. Där kom två älgar spatserande - mitt på blanka dagen & med så mycket folk runtomkring! Till vänster i bildcollaget- Klicka upp bilden så syns de bättre. Bortkörda fjolårskalvar får man väl anta.......


På väg till Örebro stannade vi på Vallby mysiga friluftsmuseum i Västerås- såg oss runt & fikade gott....

Och under Örebro-vistelsen hade vi en mysig Bergslags-dag upp i bland annat Nora & i Järnboås där vi njöt en härlig eftermiddag på "Lars Mäss"- en stor & välbesökt hantverksmarknad.

Härliga smultronställen alltihop!

Eftersom Lars Mäss-dagen var - i alla fall i Järnboås - solig & vacker så blir det en mild höst. Men bered er på en sträng vinter! Säger Bondepraktikan...;-)

Nu har vi varit hemma några dagar. Himmel vad det hade växt under de här två veckorna som vi varit från trädgården! Så hemma-dagarna har vi ägnat hundra procent åt gräsklipp & åt att leta fram rabatterna igen! Och hurra! Vi lyckades!;-)
Trädgårdsbilder kommer.

Har blogg-abstinens också! Hoppas snart, snart, snart få tid att kika runt på era bloggar!;-)

Önskar er fortsatt sköna sensommardagar!

16 kommentarer:

 1. Oj som ni har åkt runt! Mycket i hjärnan att berabeta nu kan ajg tro.

  Borta bra men hemma bäst!

  Ha det bra!

  PS. SKa du med till Bäckaskog? Kna du ta med den där fina rosen till mig då? VIll du ha något av mig så bara säg till.

  SvaraRadera
 2. Du har hunnit med mycket, blir många goa minnen till vintern att plocka fram.

  Ser fram emot lite bilder från din trädgård.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Tack för senast, en mysig liten spårvagnstur, trevligt sällskap i en vacker trädgård, vad man man mer begära. Den rosa blomman är fin, skulle passa hos mej med, kram.

  SvaraRadera
 4. Så mycket kul ni hunnit med!
  Igent Lars mäss för min del i år, men jag var dit förra året. Mycket fint hantverk och mycket gott att stoppa i mun.
  Rosendals trädgård ska jag besöka på lördag. Det ska bli spännande.
  Echinacean ser verkligen speciell och fin ut! Förstår att du jagar den.

  SvaraRadera
 5. Så mycket trevligt ni har hunnit med, det gäller att passa på sommaren är kort :=))
  Vill tacka för vinsten, kan fortfarande inte förstå att vi vann. Köpte triss lott men det var en nit.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt att resa runt :-) och att träffa gamla forumvänner är aldrig fel :-) :-)
  Men så härligt det är att komma hem igen :-)
  Tänk vad tiden gått sedan vi började på det gamla forumet!
  Ta och njut de sista sommardagarna nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Oj, oj! Så innehållsrikt och trevligt du har haft det. Kul att ha dig tillbaka igen i bloggvärlden!/Anja

  SvaraRadera
 8. Så trevligt att du har varit i mina hemtrakter. Bor ca 6 mil nordnordöst om Örebro.
  Nora är helt underbart, var ni till Villa Sindoro och besökte deras rosengård? Annars måste ni göra det nästa gång ni har vägarna åt det här hållet. Järnboås och Larsmäss är verkligen värda ett besök. Noraglass!!! De bara måste man ha på sommaren...
  Ni tycks ha hunnit med Berglagens pärlor! :)
  /Cyrene

  SvaraRadera
 9. Åhhh Nina, jag får abstinens! Rosendal...jag VILL dit igen, där var ju bara sååå fint och vi hade sååå mysigt. Härligt med mini-forumistträff, förstår att ni hade det härligt.
  Kram lydia

  SvaraRadera
 10. Härliga äventyr du berättar om. Vi får hålla kontakten via mejl och blog tills nästa sommar. Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

  SvaraRadera
 11. Du milde vad du har hunnit med! Oo Rosendahlsträdgård skulle jag också vilja besöka.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 12. Välkommen hem och vissst är det så
  Borta bra men hemma bäst.
  Menå´åker man inte bort så vet manliksom inte det. Snart är det min tur att åka.
  Tror ev att du kan hitta den på Hedentorpsplantskola.
  Vi har trädgårds dagar här i Ängelholm första helgen i sept tror jag det är. Det är toppen mysigt och mycket att handla.
  Kolla på bloggen tusenfröjd.

  Annika

  SvaraRadera
 13. Här har ni haft det kul ser jag. Roligt att få träffa goa människor. Kram Stina

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig läsning jag fått roat mig med en så trevlig sammanfattning utav er sommar, mkt roligt ni verkar ha gjort och ni har ju hunnit med massor..härligt att ha dig tillbaka igen..ha en skön söndag, kramen

  SvaraRadera
 15. Jag vill också ha ett strå med smultron. Har knappt sett ett smultron i år.

  SvaraRadera
 16. Tack för en underbar dag! Så kul att få träffa er två i ert rätta element - trädgården. En underbar dag att njuta av under kulna vinterdagar.
  Som tur är mina bilder överlagda på datorn så det gör inte så mycket att kameran är borta med detta minneskort - hoppas att ev upphittare njuter av blombilderna!

  SvaraRadera