Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 januari 2008

Plantaholic

Igår gjorde jag äntligen färdigt fröbeställningen till STA. Den ska vara inne senast 14 januari så det var hög tid! Ska kanske förklara vad STA är för den som inte vet.... Det är förkortning för Sällskapet Trädgårdsamatörerna - en (av flera) rikstäckande organisationer för trädgårdsintresserade. Många av medlemmarna har samlat otroligt fina växter och skapat fantastiska trädgårdar. Jag känner mig väl rätt ynklig i det sammanhanget... hm...;-) Men varje år delar i alla fall medlemmar med sig av sina fröer. För oss som inte har lika utbyggda plantsortiment är det här ett förmånligt tillfälle att kunna få del av fröer till ett par tusen - oftast mycket rara - växter. Man har möjlighet att välja 20 sorter för 80 kr. Så det är klart att man vill ta vara på tillfället.


Det är min andra fröbeställning för året. Första var en beställning av Delphinium-fröer från Nya Zeeland som jag gjorde innan jul tillsammans med annan freak. Sju härliga Riddarsporr-sorter. Typ den på bilden.
Nästa fröbeställning ska gå till Impecta. Därifrån beställer jag grönsaks- och chilli-fröer framförallt.I år tänkte jag stanna vid dessa fröbeställningar. Men senare har jag förstås planer på inköp av plantor av många slag!;-) Är man plantaholic så är man! ;-)

1 kommentar:

  1. Bra att du påminner - STA´s lista hade jag alldeles glömt bort!
    Jag har en liten överraskning för dig på min blogg - välkommen!
    Kram Randi

    SvaraRadera