Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 maj 2008

Korkad bekännelse och trevligt besök

Först bekännelsen: Jag är urkorkad & mycket glömsk!;-)

Anledning till bekännelsen:

Igår skrev jag här på bloggen att jag hade Porslinsklocka som blommade (tagit bort den delen av gårdagens inlägg). Förlåt misstaget... om nu nå´n hann läsa det!;-) Jag hade glömt att jag också flyttat en Akebia quinata till vår entrébåge. Det är förstås den som blommar med de här vackra blommorna!!!;-)Det var Mari - blogen "Hjärtat mitt" - som påminde mig och fick till rätt namn på den blommande klättrisens blommor! Mari med son & man var på besök här idag. Vi hade beställt rosor tillsammans från Rosenposten, Dk som hon hämtade.

Vi bytte lite perenner också. Hon fick några sorters nävor mm. Jag fick en vacker blå Brunnäva- Geranium pheum- av henne och en variegerad Prästkrage. Den första nu planterad i rabatt. Prästkragen är ett skott. Det har jag satt i kruka.

Ska vårda dem båda väl!Skrev igår om doftande Trillium men det gäller inte alla sorter. Vi provade att sniffa på mina två trilliumsorter- de doftar inte. Mari kanske berättar mer på Hjärtat mitt vilka hon vet är säkra doftare bland Trillium-arna...


Bjöd på Rabarberpaj med hemgjord glass till kaffet. Sökte en ny pajvariant och hittade ett recept till en knäckig paj här! (...faktiskt!;-)...) Den blev jättegod!Lovade Mari receptet på glassen. Jag ska lägga in det här på blogen. Kan tyvärr inte idag. Jag hittar det inte i kväll, ligger inte i sin rätta mapp. Måste kanske begära det igen från "källan".... ;-)

Daggranunkel - Ranunculus amplexicaulius - har blommat här en tid. Nästan utblommad nu men ack så vacker när den står i full blom. Den kommer med sina blommor när man som mest trånar efter blomsterfägring!


2 kommentarer:

 1. Så kul att få "träffa" Marie igen! Så bra att du påminde mig om Brunnävan - måste springa ut direkt och kolla om min finns kvar. Jag köpte ett par i höstas och de såg lite skrupna ut, men jag hoppades att de skulle ta sig. Hade alldeles glömt bort dem. Hade läst en spännande artikel om den i Garden Design och den kände trädgårdsgurun sa att om han bara fick ha en näva i sin trädgård så var det just Brunnävan!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 2. Ja du Nina!
  Det var ett tag sedan, men tusen tack för en trevlig em.
  Har sparat pajreceptet efersom den var jättegod.
  Kul att se din trädgård igen. Det gick ju knappt att känna igen den.
  Men du har så mycket fint.
  Och inomhus! Wow! Blir ju hur sugen som helst på att fixa här hemma.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera