Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

04 maj 2008

Soulmusik, trasig muskel och tacksam azalea

Jag är skadad! Suck. Fått någon muskelsträckning i ena benet. Skulle åkt till STAs växtmarknad på Alnarp idag men fick vackert stanna hemma. Kan inte stödja på benet!
Skadan blev i veckan under trädgårdsarbete. Tänk vad en freak kan råka ut för!;-) Men den förvärrades när vi körde elutrustning med mera efter musikskolans stora konsert igår.

Blev i alla fall en lyckad och mycket uppskattad konsert - både av den månghövdade publiken och de sextiotalet deltagande sångarna o  musikanterna! Svängde skönt om de tretton Tamla Motown-låtarna som stod på programmet. Maken hade arrat musiken och var också dirigent under konserten. Här en bild från genrepet före....
I slutet av showen fick vi publiken med som svarskör i klassikern Mustang Sally.
Det blev verkligen "Sock it to me" - som vi också kallat showen!;-)

Stillasittande konvalescent är jag inget bra på att vara! Jag hasade mig eller stödde mig fram i trädgården idag. Satte mig på baken och rensade bort kirskål. Eller fotade lite nyutslaget....

Vi flyttade vår blå azalea, R. azalea Gletschernacht för några veckor sen (Hachman-hybrid. Ibland används engelska namnet "Starry Night"). Busken har stått i en skuggrabatt ända sedan den kom till oss. Jag vann den på ett lotteri hos Rhododendronsällskapet för några år sedan. Första året blommade hon på sin nya plats. Busken har fotsatt att växa- är nu omkring metern hög vilket väl är nästan så hög som hon kan bli. Men den har aldrig mer blommat. Nu har vi alltså flyttat på busken- ut till mer ljus. Och si - hon tackade genast med att börja blomma!

Fram för mer Gulltörel, tänker jag varje vår! Man ser den sällan i trädgårdarna nu för tiden. Det tycker jag är synd. Den är en underbart trevlig gul "bulle" i rabatten om våren. Varje blomma på den är också ett litet konstverk i sig- med sin lilla "krans" ovanpå kronbladen.

Det nätta Sjömanshjärtat är hjärteknipande gullligt, tycker jag!
Första Trilliumen i blom. Jag tror det är en T. erecta....
Pulsatilla vulg. "Røde Klokke" börjar att slå ut...


Vita tulpanen T. Mount Tacoma o nästan svarta T. Queen of the Night trivs fint ihop...

2 kommentarer:

  1. Så trist med benet, hoppas det fort läker. Gulltörel hade jag en som jag bara älskade, men den fösvann:-( Har inte kommit mig för att skaffa någon igen, men nu när du påminner så kanske:-)

    SvaraRadera
  2. Fina bilder Nina!
    Och tänk vad en flytt kan betyda ibland. Tur att ni inte gav upp och skrotade den.

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera