Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

02 juni 2008

Musikskoleflytt och rosdoft

Vi har ingen undervisning den här veckan på vår musikskola. "Bara" vår årliga sommarkonsert - i morgon kväll- plus skolavslutningar torsdag.


Vi ägnar istället den här veckan åt att flytta. Huset ska byggas om till kulturhus som ska inrymma bibliotek, musikskola, med mera. Utflyttningen är förstås inte så rajtan. Men det är värt allt strul! Ska bli så härligt att - om ett halvår... eller möjligen ett år (byggen brukar inte bli färdiga i tid!;-)...) - få flytta in i frächa rymliga lokaler i ett kulturhus med musik, böcker, café, med mera. Huset kommer verkligen att bli ett mysigt samlingscentrum för hela vår by!

Det första jag gör när jag kommer från jobbet är att ta en trädgårdsrunda. Och kanske sniffa en stund på någon doftande läckerhet...

Jag startar alltid vid Stanwell Perpetual. Hon står precis vid garageuppfarten. När hon är i blom kan man bara inte passera utan att sticka ned näsan i en blomma!
Idag började en av våra Rose de Rescht-buskar att blomma också. Och lika självklart kör jag ned näsan där! Blommorna har en sagolik doft!Vår vinranka på altanen - frilandssorten Vitis Boskoop Glory - har redan små, begynnande druvklasar.
Inte för att jag vurmar för trädgårds-tomtar eller liknande figurer. Men en pytteliten tomte står ändå nerstucken i ena kryddlandet. Visst är han söt där han kikar fram?!;-)


Svarta violer gillar jag!

5 kommentarer:

 1. Spännande med kulturhus. Det kan ju bli hur mysigt som helst.
  Så långt dina rosor har kommit!
  Men de är så sakteliga på gång här oxå.
  Och två av de tre nya rosorna vi beställde har börjat växa. Hoppas på den tredje oxå.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 2. Förstår att du doppar näsan i de blommorna :=) Underbara svarta violer.
  Ha det bra i värmen
  Kramiz //kullervilla

  SvaraRadera
 3. P.S.
  Ingen trädgård utan en tomte :)

  SvaraRadera
 4. Kul med kulturhus. Hoppas att byggplanerna för en gångs skull håller. Ja det är ljuvligt att gå trädgårdsrunda när man kommer hem från arbetet. Då får man fortare distans till det.
  Det var du som en gång lärde mig att det finns svarta violer. Klart att den kärleken hänger i.

  SvaraRadera