Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

06 juni 2008

Nu är sommaren invigd

Skolavslutning igår och Nationaldag idag.... Avslutningar är mysiga o  våra musikelever - som vi är där för att kompa och hjälpa - är alltid jättduktiga. Det ger förstås extra högtidlighet. Med en fin skolavslutning känns det att sommaren verkligen är ordentligt "invigd"!Måste erkänna att något Nationaldagsfirande har vi dock inte ägnat oss åt.... Vi har mest tagit det lugnt här hemma i trädgården idag. Otroligt vilken värme det varit! Jag har inte orkat göra nästan nån´ting på solsidan. Drog några ogräs och var sen helt slut!

Men overksam är jag inget bra på att vara någon längre stund. Så jag ägnade mig åt ett litet projekt jag gått o grunnat på en tid - i en skuggrabatt på baksidan. Där var det svalt o  skönt. Fast jag glömde fota resultatet. Så jag får väl återkomma i morgon med bilderna o  beskrivning...;-)

Nu börjar Strandirisarna få sällskap av andra Irisar... Först ut är I. germanica 'Edward of Windsor'.....

Alla rosbuskar som gått i blom börjar översållas av utslagna rosor nu. Även Rosa glauca har tätt, tätt med rosavita blommor i det blågröna bladverket som bildar ett helt litet buskage på toppen av vår "kulle" (stora perennrabatten).

Det är jättevackert. Men det är så svårt - för att inte säga omöjligt - att ta bilder på enbart den. Inte som ger den riktig rättvisa i alla fall. Här är ändå en av de bättre....

Ännu en Papaver orientale nu i blom. Den är stoooor.....

'

Och i stenpartiet har den Turkiska Johannesörten - Hyperikum polyphyllum - börjat sin blomning....

Jag gillar Finger-borgs-blommor - Digitalis purpurea. Särskilt när de har den här milda färgen....

4 kommentarer:

 1. Va, har ni haft skolavslutning!! Här går ungarna ända tills den trettonde, gissa om det känns långt i den här värmen!!

  SvaraRadera
 2. Vi slutar skolan på tisdag - det är lite sent i år med tanke på vädret!
  Precis som du håller jag på med en skuggrabatt - i år har ordet skugga fått en alldeles ny betydelse..
  Stilig karl du har i trädgården! (Edward.)
  Hälsningar Katarina

  SvaraRadera
 3. Skönt med sommarlov!
  Barnen här hemma längtar tills de har fått det.

  Spännande med ditt projekt. Väntar på dina bilder.

  I år blommar min Rosa glauca för första gången. Den kommer från Bo.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Vilken stor trädgård du måste ha. Har tittat igenom lite på din blogg och trädgården verkar vara fylld av ljuvliga blommor.

  Det har verkligen varit varmt i helgen! Inget arbete i trädgården för min del, jag har bara latat mig i skuggen förutom att jag åkt på Trädgårdsrundan.

  SvaraRadera