Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

30 november 2008

Grön Jul?

Vi var i Kristianstad idag för diverse inköp....
Ok, ska erkännas: Det var allt lite svårt känna den där riktiga julstämningen i regnet...
Julestakarna i fönstren här hemma klarar inte heller att riktigt få till den rätta julestämningen. Inte när gräsmattan lyser så här grön hos grannen på andra sidan gatan! Kanske det behövs en ny sång om Grön jul istället för den om White Christmas... Drömmen om en så´n verkar ju körd för all framtid, menar jag... Eller...?!;-).....
Men strunt samma! Vi fortsätter i alla fall tappert med julförberedelserna! En del utomhus-ljus kom upp idag. Mer i morgon. Granris sattes i krus - både inne & ute. Och så tillverkar jag julkort & virkar blommor så det ryker om pysselfingrarna!
Himmel vad jag njuter!
Ha en skön 1a Advents-Söndag!

10 kommentarer:

 1. Tycker nog att julstämningen börjar krypa fram, har som vi satt upp lite idag och skall sätta upp lite till i morgon.
  Titta in till oss vi har en Award till dig.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Jag får allt svårare att känna julstämning för varje år som går. Drömbilden av en vit jul är så starkt inpräntad i huvudet att den är svår att få bort. Kanske blir det lite bättre i eftermiddag vid adventskaffet...
  Ha det gott! Katarina

  SvaraRadera
 3. More is less!

  Tänk på det, du har det fint trots frånvaro av snö.
  Tant Maud.

  SvaraRadera
 4. Detta är ju julväder för mig! Uppvuxen i Göteborg som jag är :-) En stämningsfull jul innebär att det hällregnar på julafton :-)
  Travlig advent till dig och din familj!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. För mig är julen pynt och ljus och umgås med familjen. Stämningen stiger för varje "kvmm" jag lyckas att städa. Dessutom är jag numera rätt kravlös mot mig själv. Jag bara njuter av att få vara med en jul till..;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 6. Nämen Nina, inte klagar du väl på den skånska vintern!? Den är ju så omväxlande, ena dagen stormar det, nästa ösregnar det, tredje dagen snöar det och dagen därpå regnar det bort igen...aldrig ensformigt iallafall. Tänk så tråkigt med en gnistrande kall vit vinter i sisådär 3 månader, uppvärmningskostnaden på växthuset skulle vara skyhög...ju....eller?... ;o)
  Kram Lydias Gröna Fingrar

  SvaraRadera
 7. Fniss... En ska vara nöjder med det en haver!;-) Jodå. Visst är jag nöjd & glader! Jag är till exempel så innerligt glad slippa snö... egentligen!!;-) Och skåne-väder gillar jag ju! Men julstämning i klafset... mja... ;-) Som sagt: Det får man se till att skaffa sig på annat vis!! Och var så säkra på att det gör jag (vi)!;-)

  SvaraRadera
 8. Tja, man kan inte få allt ;)
  Ha en fin första advent, kram.

  SvaraRadera
 9. Hejsan, Nina!

  Ja, jag håller med dig om att det är lite svårt att få in den där "riktiga" julkänslan när det är så grönt & milt ute fortfarande, hihi! ;-)

  Jag stannade hemma idag. Ingen ville följa med mig in på julskyltning i ruskvädret, hihi! ;-) :-(

  Är ju inte så förtjust i snö, men jag hoppas att det kommer lite riktig snö till julen sätter in i alla fall!

  Jättehärlig Bloggsida du har!

  Kram & ha det gott!
  / Sofia

  SvaraRadera
 10. Hannele: Hoppas också du haft det gott!
  Sofia: Är det svårt få herrarna med i "affärder" annars så är det väl stört omöjligt när det dessutom regnar!;-)
  Tack för blog-berömmet!

  SvaraRadera