Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

30 november 2008

Strålande jul


Fått Award av Kullervilla! Tack snälla, goa´!
Jag skickar den varmt vidare till...
Lydia på Gröna Fingrar
(F´låt Annie- jag hade för bråttom & såg först för sent att jag & Kullervilla "dubblat" dig! Nå- din blog är värd dubbel award!;-)...)

De som får utmärkelsen kan kopiera reglerna och Awarden.
1. Din uppgift blir nu att själv nominera 5 andra bloggar som du själv uppskattar.
2. De som mottagit Awarden, och vill skicka vidare, skall lägga upp en bild på den.
3. Länka till bloggen du fick den ifrån.
4. Ge den vidare till fem andra bloggare & länka till deras sidor.
5. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så att de vet att de fått Awarden.

Vilken mysig dag vi haft idag! Vi har hunnit massor fast dagen började sent för oss (nå- tillåtet få sova lite extra på sönda´n, va?;-)...)...
Vi hängde upp resten av utsidans ljusdekor....


Jag gjorde också några små jul-arr här & där. Vid entrén.......


.... På & kring en av altantrapporna ...... och i växthusets fönster - de mot gatan. Tog också en packe med fiberduk jag hade låg därinne & lät det bli till "fusksnö" efter fönsterkanten....


Nu lyser det kring hela vårt hus både av utsidans ljus-arr... (Tyvärr lite svårt ge rättvisa åt "ljuseffekterna" på foto... både i & före mörkret...)


... och även ut från insidans fönster-stakar & stjärna...


Jag & F tog en kort sväng på julmarknaden i byn.... när vi ändå skulle ner till centrum & handla lite... Ljus bland annat! Totalt slut efter höstens stormar & elavbrott upptäckte vi i går. Kris i dessa tider ju! ;-)


Vår by är som en liten småstad. Här råder rena Madicken-stämningen. På julmarknaden är det mycket folk i rörelse. Men ingen enorm trängsel - bara lite mysigt folkliv. Man stannar och pratar här & man stannar och pratar där... Och aktiviteterna finns där de alltid funnits! Såklart kommer det till nytillskott bland aktivitetrna varje år. Men inom "ramarna" & grundtraditionerna finns alltid kvar.


Affärerna är förstås fint skyltade & den årliga Mr X-tävlingen lockar runt byborna. I Hantverksgården serverar hantverkar -på den tiden privat villa.)

På torget bredvid Hantverksgården - och framför gästgivaregården - står en ring av stånd där olika föreningar har tombolor & sereverar glödvärmd korv, glögg, med mera....Mitt på torget reser sig - lika traditionsenligt- jättegranen med sina bauta-stora röda kulor. En scen vid torgets ena sida. Idag uppträdde Tuta & Kör för barnen - vårt mycket populära & i hela norra Skåne kända barnunderhållare (liknande Mora Träsk... kan man väl säga..) Vi var inte kvar då men senare på eftermiddagen är det alltid godisregn och dans kring granen. (Betydde mycket för oss när våra barnen var små - knappast nu) Idag kunde barnen också göra en liten tur i vagn efter söta ponnies.... varav en hade tomteluva!;-).....

På andra sidan "gästgivar-karran" - som man lokalt kallar den lilla parken & dammen vid sidan av torget (betoning på andra stavelsen i "gästgivar-" & g-et i mitten uttalas med sj-ljud ) - ligger Brobygården. Förr mangårdsbyggnad till byns största gård. Numera privat bostad på övervåningen & Vuxenskolans lokaler på nedervåningen. Där håller alltid Vuxenskolan & Rädda Barnen- föreningen till med sin del av julmarknaden. Hit försöker jag ta mig varje år. RB-damernas underbara handarbeten & hembakta bröd är så mysigt. Helt klart mysigare & mer julstämningskapande än att trängas i flashiga butiker under jul-ruschen i staden!;-)


Jag inhandlade lite kakor, lussekatter & matbröd. Matbrödet fick man i underbar gammal papperspåse! Kommer att sparas!


Jag tog sex lotter i RB-tombolan också. Och jag vann på tre av lotterna!;-) Inga märkvärdiga vinster men kul ändå. Lilla tomten och de små brickorna överst till vänster på bilden är några av vinsterna....

(RB-damerna som sitter vid försäljningsbordet tittar inte bort för de är ointresserade eller så! Jag bad dem faktsikt särskilt (jag känner dem!) att vända bort huvudet om de inte ville komma med ut på Internet!;-) ...)

F & jag var lagom hungriga när vi kom hem. Härligt då få avnjuta Fs goda Mousaka och ha en mysig avslutning på dagen med fortsatt julklapps- och julkorts-pyssel... och lite blogande! ;-)

Ha en bra måndag!

9 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Ohhh vad julfint ni får det hemma! Och vad mysigt der verkar att ha varit i byn idag! Det var ju ett tag sedan man bodde där nu!

  Hoppas att ni har det riktigt adventsmysigt! Jag önskar er också glad december!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag ni har haft. Ni har fått så fint både inne och ute, det är så mysigt med ljusen. Lyser upp när det inte finns någon snö, men ni har ju fixat det också, härlig ide med fiberduk :=)
  Så roligt att gå på marknad, vi skall ha något liknande här i byn. Det är så mysigt.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Grattis till awarden!

  Det blev ingen skyltsöndag för mej iår men nästa vecka är det julmarknad i Kristianstad och om det inte regnar åker vi nog in, det är så kul att gå omkring och titta på allt.

  SvaraRadera
 4. Den där stora katten vid huset skulle jag bli visad här om veckan men då fanns den itne där. Typiskt!
  Mysigt med alla ljus och stjärnor nu.
  Tack så jättemycket för utmärkelsen! Kram!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ni har det i byn och hemma hos er! Här har det i alla fall kommit upp en stjärna och en adventstake :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Madicken, Kullervilla o Millan: Jag gillar - helst inte för stora - julmarknader med hantverk & goda dofter!;-)
  Christer: Jul är för mig/oss överflöd av hjärta & ljus!;-)
  Marina: Just nu ljusdekorationer i hela kommunen- bl.a. utanför Tekniska Kontoret= kattens plats. Kom o titta på dem!;-) Katten kommer säkert tillbaka igen!;-)

  SvaraRadera
 7. Tack för utmärkelsen.
  Jag är så tråkig att jag har tidingt bestämt mig för att inte tävla, inga utmaningar och inte awarder. Jag tar den till mig av hela mitt hjärta men sedan kan jag inte dela den vidare. Det dyker upp sådan hela tiden och en gång när jag la ut en på min blogg fick jag virus. Usch och fy det vill man ju inte ha.

  Fast du skall veta att jag tycker att det är tanken som räknas och att du valde mig känns fint.

  Undrar du varför jag inte kommenterar på länge så beror det på att verifieringen inte syns så jag kan inte.

  Hoppas att du tittar in till mig fast att jag är så tråkig.

  Många tack och kramar
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hej Nina!

  Tack för utmärkelsen! Jag niger och rodnar! Så mysigt ni gör det... och vilken underbar bokskatt du visar - tänk att få botanisera där!!

  Jättekram Annie

  SvaraRadera
 9. Tusen tack, Nina, för utmärkelsen. Jag ber om ursäkt att det tog så lång tid innan jag kikar in och tackar dig. Men livet går i turbofart just nu och jag har kommit efter lite med bloggkommentarerna.
  Och grattis till utmärkelsen! Man blir glad och tacksam. Grattis också till vinsterna i tombolan. Även små vinster förgyller tillvaron!
  kram från Poppins

  SvaraRadera