Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

06 november 2008

Nedkortad och Utmanad

F´låt! Två långa inlägg! (Blommar lätt ut om ämnet intresserar....;-)...)
Ska försööööööka att hålla mig kort!;-)
Men det där med "kort" faller nog...igen....direkt!;-) För jag ser just att jag har fått en Utmaning av min namne - Nina- på blogen Solstrimmor & Solstrålar.... och jag har antagit den! Står ni ut?!;-)

Regler:
Länk till den som utmanat.
Berätta 7 saker om dig själv- alldagliga, knasiga....
Avsluta inlägget med att utmana 7 andra och länka till dem.

Nu kommer det svåra! Att försöka ta ut & skriva om 7 saker om sig själv.... Hm...
I´ll give it a try any way!

Jag älskar....

1. ....ord! Att skriva! Blir till artiklar i större & mindre ämnen, dikter, manus- you name it!
Pennan går av sig själv! ;-) Inte sällan blir jag lätt förvånad när jag läser det jag skrivit- som om någon annan utfört....

2. ....musik! Att spela, sjunga, lyssna, njuta, dansa till. Inom musik är jag också - sen drygt trettio år!- yrkesverksam. Mycket med musik även på min fritid....
Gillar de flesta genrer med lite extra lutning mot sextio- och sjuttio-talspop, opera, romanssång & viss jazz....

3. ....böcker! Att läsa dem ... förstås....- i första hand. Men jag gillar också böcker som ögonfröjd. Inte minst gamla, vackra böcker....

4. ....trädgård! Där kopplar jag av & samlar energi för allt det andra. "Koppla av" i trädgården är för mig allt från att ligga i hängmattan, rensa ogräs, gräva, samla på växter till att lära nytt om växter eller läsa om trädgårdsvärldens historia. Med mera......

5. ....historia! Hela vägen från stenåldern & framåt - och inom de flesta områden. Tycker allt är lika intressant att läsa & lära mer om . Lokalt, nationellt eller internationellt.... Jag blir aldrig mätt!

6. ....att samla! Hm... kanske ett "älska-område" som jag egentligen borde skämmas över... eller ?... ;-) Men.... det har jag inte vett att göra!;-)...:
Jag samlar på det mesta! Inom alla mina favoritiområden- musik, böcker, osv. Gammalt (mest!) och men också nytt. ...
Och som det inte skulle vara nog så har jag samtidigt en liten "arkiverare" i mig!;-) Gillar att ordna "samlingarna". Inget "ligger & dräller" . Det mesta är sorterat. Mycket är även registrerat!
Nina (Solstrimmor & Solstrålar): Vi har också kvar skivor, kasettband &... rullband (!) från 1960-talet & framåt... Det mesta av det är också registrerat!;-).......

7. ....människor! Umgås med & möta nya människor. Samtidigt vårda kontakt med familjen & (.."gamla", trogna..) vänner. Och "mötena" ska innehålla hela spektrat av skämt & allvar, djup, njutning, nöje- allt i härlig blandning!
Man kan väl inte beskriva "hela sig"- knappt själv alls kanske?.... Men de där var väl i alla fall mina sju största passioner...

Utmaningen skickar jag vidare till följande blogar:
Anjas Hill, Lydias Gröna Fingrar, Kullervilla, Välkommen till Millan, Ingrids Blandning, Madickens Värld och Christer på blogen "Stugan vid Transjön".

Bilderna på mig här i inlägget är från två av mina "njutningar":
musik bland & med barn (dans kring midsommarstång) och sniffande på blomma i Tirups Örtagård. (En bild som de som redan känner mig från forumet väl känner igen....;-)...)

Ha en bra fredag!

5 kommentarer:

 1. Jag tar emot utmaningen och svarar på den till nästa inlägg, jag ska börja laga middag nu så det får bli i morgon när jag har bättre tid.

  Visst är det kul med hur det var innan idag, att tänka på historien bakom och se likheter och skillnader.
  Det är så roligt att läsa dina små berättelser och se bilderna.

  Ha det så bra i helgen!

  SvaraRadera
 2. Jag antar utmaningen och skall skriva något om det i morgon eller i övermorgon, beroende på tid.
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Kul att få veta lite mer om dig, både i detta och i det förra inlägget. Ska snart göra ett inlägg jag oxå och se vad jag ska avslöja.

  Jag har fått min ros från Knud. En riktigt stor och fin planta. Inte ett öre behövde jag betala :)

  Ha en underbar helg.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Nina har du virusprogram? Fick varning om trojansk häst av mitt program efter att ha besökt din o Lydias sida. Bra om du kunde köra viruskoll för säkerhets skull.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa om dig och jag blir blir impad av din ordning, har väl också funderat på att registrera alla skivor men inte kommit så långt :D Det var kul att se dig också i doft- och dansyra ;) Så härligt midsommarfin!
  Önskar dig en skön helg utan virusattacker!
  kram
  nina

  SvaraRadera