Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

08 november 2008

Pysseldag

Yeppee!! Idag har jag haft en riktig mysdag! Haft tid för en massa kul pyssel!


Nästa fredag
ska jag & en väninna
tillverka årets julkort tillsammans. Jag har rätt klart för mig hur "temat" för mina kort ska bli i år. Har laddat med material pö om pö ett tag....
Och idag hittade jag i mina bandförråd ännu lite till som kan passa att ha med ....

Får jag passa på att visa lite övrigt i mitt band- brodyr- och lappförråd...

Jag faller ofta
för fina band.
(Har ju sagt
att jag är en hamster!;-)...)

Rullarna köpte jag när en väninna la ner sin butik & bland anant sålde ut sitt bandförråd....


Men hörni- vad ska jag göra med det här floret??? Fick det för länge sen av en snäll, gammal dam som varit modist. Det är så vackert. Vill gärna använda det till något fint. Men är tom på idéer.... Förslag mottages tacksamt!;-)....


Det här är min älsklingstunika (när den är struken!;-)....).
Men - snyft
-hade den tyvärr på mig
när jag fixade vittvätt med blekmedel
för lite sen. Spillde!
Bara att slänga... snyft... tänkte jag... Först....


Men jag hittade de här tygrosorna idag & sydde på dem "strödda" över tunikan. Godkänt, tycker jag. Nu kan jag använda tunikan igen! När jag strukit den alltså...;-)


Jag blev så sugen på mer julinspiration idag så jag köpte Allers Julpyssel-nummer. Många fina idéer där.
Jag nappade på den här. I tidningen använder de såna där små "en-blomme-vaser" i plast - som man kan skaffa i blombutiker- till varje blomma. Och så silkespapper runt den. ´

Jag valde torkade rosor & lindade silkespappret direkt runt varje stjälk. (Jag hade torkat de fem röda rosorna i födelsedagsbuketten jag fick av F för någon vecka sen.) Gör att "girlanden" kan hänga kvar längre....
Burken fick lite ny brodyr. Tavlan som står lutad mot burken gjorde jag för ett tag sen.....


I morgon är det Fars Dag. I vår familj är "far" väldigt förtjust i choklad så han får en belgisk variant i vackert inslaget paket. Det är det paketet som ligger redo på bänken under rosgirlanden...

Till kaffestunden får "far F" sin favoritbakelse: Budapest! I år får han nöja sig med "köpe-kaka". ;-).... Men för den som tar sig tid att baka finns ett smarrigt recept här: Budapestbakelse.

På tal om bakning:
Istället för traditionella sidensplipsen kanske Far mer uppskattar en Slipstårta?... ;-)..... Om du vill prova är det bara att klicka på ordet!

I Allers Julmagasin var det tips på den här blogen också: Annas Hus På Landet.
Fin blog! Läggs nog in bland mina besöksfavoriter...

Ha en trevlig Fars Dag!

10 kommentarer:

 1. Skönt att du ordning på datorn igen. Virus är inte kul. Jag har tur som Ha Micke som fixar med det bästa åt mig angående allt som rör datorer.
  Så roligt att ha en pysseldag. Själv har jag passat på att vara i trädgården i det fina vädret vi har haft i dag. Nu är det bara löven kvar, sen är allt färdigt inför vintern. Förutom lite styling vid entren :)
  Så många fina band du har. Jag trodde att jag hade mycket, men det har jag ju inte jämfört med dig.
  Tunikan blev ju hur fin som helst med tygrosorna.
  Kul idé med rosorna. Såna vaser har jag ju oxå (hamstrat förstås). Får se om jag snor din idé.
  HA en fortsatt skön helg.

  Kram Mari i Marieholmst

  SvaraRadera
 2. Sno på du bara, Mari! För det har ju jag!!!;-)
  Den som ändå hade en data-Micke bredvid sig i såna där stunder! Men jag ska väl inte klaga- har ju i alla fall datakunnige svärsonen per telefon!;-)
  Tror & hoppas att allt nu ska vara ordnat.... Vi håller tumamrna!;-)

  SvaraRadera
 3. Hej Nina!

  Oh, vad många härliga band du har!

  Så klart att du får länka... du får länka hur du vill till mig! Men har du inte redan länkat till mig i "familjeinlägget"?

  Det var verkligen länge sedan vi träffades... det hade varit kul att ses snart igen! Du kanske vill vara med i den lilla, delvis webbaserade trädgårdsförening som jag och några kompisar ska starta till våren! I alla fall behöver vi lite proffs att vända oss till med frågor! Då hoppas jag att du, Marina m. fl. vill hjälpa oss!

  Jättekramis!

  SvaraRadera
 4. Nina, för att få bort röklukt skall du ställa ett glas med ättika på de ställen det doftar som värst. Vete katten varför det funkar, men det gör det.
  Band hade jag otroligt många olika när jag hade handelsträdgård. Det var faktiskt med åtgång på det än jag någonsin kunnat tro.
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Hejsan Nina!
  Vet du att jag kan nästan tävla med dig ang. band, spetsar, tråd m.fl. sybehör.
  Min mamma var sömmerska och hade kopiösa mängder med ALLT! Och jag har sparat allt. Jag skulle kunna bli t ex knappförsäljare, det finns hur mycket som helst.Men det roliga är att t.ex. hitta gamla hårrosettband, så som vi 40-talsflickor hade när vi var små.
  Jag är dock dålig på att veta vad jag skall göra med allt. Antagligen kommer min dotter att slänga allt efter mig....;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 6. Det ser mysigt ut. Vad är det för gift du använder till din vittätt...
  Ha en bra söndag, kram.

  SvaraRadera
 7. Madicken:Då länkar jag! (Kanske jag gjorde då också...ja.. Men tänkte på de "nya" blogrna...) Vore kul att var amed i t-förening- men "expert" får ni nog söka någon annan stans!;-) Tillåter ni medlemmar ändå?;-)
  Christer: Ja just det- det gamla knepet har jag hört om förrut... Får prövas! Och jodu- band förgyller det mesta- på ett enkelt sätt- så det trånas nog gärna efter!
  Anja: Himmel & pannaka! Vilken guldgruva du måste ha! Jag skulle väl få fnatt om jag såg din "samling"!;-)

  SvaraRadera
 8. Jag håller också på att ladda inför årets julkort! Kul att se dina förråd med tyger, band och annat. När man väl ska göra ett projekt är det kul att ha lite att välja på. Förstår att det är lätt att samla på sig :-)

  SvaraRadera
 9. Linda: Jag "samlar på mig" allt!;-)
  Tyvärr... men så´n är jag! ;-)

  SvaraRadera
 10. Det är extra roligt att pyssla när man har goda förråd att ta av. Inspirationen flödar bara man tittar på allt material. Härligt! Hoppas du visar lite av resultatet.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera