Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

20 februari 2009

Vänskap, inspiration & ny butik

Visst är hon söt, den lilla blomängeln?! Igår besökte jag en levande blomängel!;-) Jag var på besök hos blogvännen Lydia!

Måste erkänna- flera av mina blogvänner har jag känt långt innan jag började blogga! Allt om Trädgårds forum hade en "kris" för nå´t år sen. (Vi behöver inte gå in på några detaljer...) Många av oss som "häckat" där under åren troppade mer eller mindre av från forumet. Visst händer det att en del av oss besöker det nu & då. Men för de flesta av oss blir det numera väldigt sällan....

Under årens lopp på forumet (jag var till exempel forumist i över tio år!) träffades vi inte bara på nätet. Vi organiserade spontant alla möjliga träffar, resor, med mera & vi bytte både växter & kunskap med varandra. Vi hann bli bekanta med många & många av oss blev också väldigt goda vänner.

När det började "krisa" på forumet upplöstes den "gamla" forumistgruppen. En del tappade vi helt kontakten med. Men många av oss har fortsatt att hålla kontakt. På olika sätt. Vi mailar. Och flera av oss "träffas" nu & då på Facebook. Och så finns en hel del av oss också ute i blogvärlden! Anja - Anjas Hill, Marina - Marinas Trädgård, Kristina - Min Täppa, Lotte - Linneagårdens Trädgård, Christer - Stugan vid Transjön, Hannele - Hanneles Paradis på Hisingen, Ingrid - Ingrids Blandning, Mari - Hjärtat Mitt, Randi - Bland Rosor & Tistlar, Ann - Anns Gröna, Lydia - Lydias Gröna Fingrar var alla (är?) tidigare forumister....
Måste få tillägga: De är precis lika underbara & spännande personer som när du möter dem på deras blogar! Om inte mer!;-)

Lydia är den jag känt & varit vän med allra, allra längst. Drygt tolv år konstaterade vi i går!;-)

Vi har varit på mängder av resor & "begivenheter" tillsammans & vi har mötts i varandras trädgårdar otaliga gånger under årens lopp.

Trädgård är förstås vår stora gemensamma nämnare. Lydia brukar säga - när vi har plantbyten med andra freakar - att det är ingen idé att vi tittar i varandras krukor för vi har redan samma växter!;-) Tog bild på en av hennes hyllor med trädgårdslitteratur igår. Och jag fnissade igenkännande där också till de flesta av titlarna...;-)

Men vi har fler gemensamma intressen. Det är aldrig några problem att vara på resa med L. Vi vill alltid till samma platser... och butiker!;-)

Lydia med familj har ett ljuvligt badrum i sitt hus. På väg ut därifrån passerar man det här fina bordet " där L - med bokstäver hon tillverkat i betong - har format den här meningen: "Lev din dröm". Det är just precis vad Lydia är i färd med nu! Hon förverkligar nu en dröm som vi egentligen båda haft i många år: starta butik! Jag är förstås grön av avund!!!...;-) Men jätteglad för hennes skull & följer engagerad butikens framväxt!

"Trädgårdsdrömmar" ska butiken heta.
Åh, det blir en så mysig liten butik! Den ligger i Krika- sväng av från Helsingborgsvägen, väg 21. Lätt att hitta till!
Butiken öppnar på skärstorsdagen, 9 april 2009!!
Ni bara måååååste besöka den!

Lydia har en underbar man som är sååååå duktig på både trädgårdsanläggning (hans yrke) och bygge & snickeri!;-) Det är han som stått för bygget av huset.
Nu är hela butikshuset klart. Bara ytterväggarna kvar att vitslamma....

Det mesta av inredningen har L - med make - också byggt upp....
Växter kommer att vara huvuddelen i sortimentet och de anländer förstås senare i vår....
Men nu börjar prylar att fylla hyllorna. Praktiska och vackra engelska spadar och annat som hör odlingens fröjder till.....

L & jag delade upp te i cellofanpåsar igår. Man måste ju unna sig en paus i odlandet emellanåt. Vad är ljuvligare då än ett kex med god marmelad & en kopp gott te ?! Marmelad & teer av olika slag kommer man att kunna handla hos "Trädgårdsdrömmar".....

Titta också så fina namn-stickor
i lärk-trä som Ls make gjort & som jag fick av honom igår!

Jag har fått liknande av honom tidigare också. Fast jag tycker de är för fina att använda i krukor!!!;-) Jag har dem som prydnad! De här nya hamnar nog på samma plats!;-)

Ha en trevlig lördag!

18 kommentarer:

 1. Vilket härligt sätt att beskriva vänskap, det är klart att det är tråkigt när man bryter upp men det kan ju som bekant skapa en helt nya möjligheter och det verkar det som det gjort..det fina är att vi är fler som kan dela er kunskap, det tackar vi för..vi är en del i skåne så vem vet en liten avstickare är ju aldrig fel..ha en skön dag/Anne

  SvaraRadera
 2. Så trevlig läsning!! Vänner är väl det bästa som finns! :) Bloggande har medfört många nya trevliga bekanskaper för min del och de som jag träffat på riktigt är jag så förtjust i! Kryar jag på mig tills i morgon söndag, skall jag träffa några i Botaniska i Göteborg - skall bli så roligt! Hoppas få lite positivt energiflöde så jag slutar vara så vinterdeppig ;) Att öppna en egen butik är verkligen en dröm! Hoppas så att det går bra för Lydia!! Ha en trevlig helg, 8`)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, dit ska jag åka under sommaren. På forumet är jag aldrig nu mera. Nu är det bloggvärlden som känns bäst, helt klart.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilket roligt inlägg Nina!
  Ja, du hör till de som höll på riktigt länge på forumet - själv var jag inte såååå gammal - ett par år tror jag, men det kändes som en evighet efter som det var första gången för mig att kommunicera via datorn med trädgårdsfolk. Och herreje vad jag fick lära mig mycket!
  Jag kunde absolut noll om datorer när jag började där. Att jag överhuvudtaget hittade dit berodde på att jag - orädd som jag är ibland ;))! skrev adressen till AoT i adressfältet i datorn och trodde att den skulle explodera av så djärva tag.
  Sedan var det bara att fortsätta. lära lägga bilder i sitt album (Kerstin z5-6 var en klippa)mm., mm.
  Jag tänker med stor saknad på den tiden.
  Roligt ändå att vi har hittat varandra här i bloggarnas värld!
  Imorgon är det några av oss som träffas i Botaniska.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, det ser ut som en affär som är helt i min smak, dit får man nog ta en sväng! Känns sm en evighet sen man var på forumet, men visst var det kul när man höll på!

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att få läsa lite mer om Lydias butik och att få se bilder! Jag är nog den som tjatat mest på hennes blogg om fler bilder och berättelser om butiken. Visst är det så att det är mångas dröm att få starta nåt sånt - fler än du blir grön av avund. Men det är nästan lika härligt att få glädjas åt andras projekt!
  Avundsjuk på riktikt blir jag däremot när jag hör om er som träffas "live"... Det verkar inte finnas så många trädgårdsbloggare här i Östergötland...... Det vore ju hur kul som helst att träffas och byta växter och prata trädgård!
  Läste om blogg-fröbytarträff på botaniska i Göteborg till exempel, men det är ju för långt...
  Tur iallafall att man kan blogga med likasinnade!
  Ha en bra helg! Idag är det försådd för mig!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Åh tack snälla söta Nina, jag rodnar!
  Och visst är det så att genom vår bekantskap på AoT's forum har det växt fram en fantastisk vänskap som jag värdesätter skyhögt.
  Tänk alla trädgårdsresor vi gjort; Göteborg, Stockholm, Örebro, London mm mm. Jag kan ärligt talat inte tänka mig en sommar utan en tripp med dig, jag menar...hur kul sommar skulle det vara? :o)
  Och till Växthusmadam m fl, jag försöker lägga upp bilder på butiken, men min dator vägrar...internetuppkopplingen bryts direkt, det är bara till att försöka en annan dag.
  Ha nu en riktigt härlig helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 8. Jag har ju bara knappt 3 mil till Krika, så jag kan garantera att jag kommer att besöka den butiken i sommar! Kanske hänger jag på låset redan nu i påsk - vem vet? =)

  Jag började hänga på Odlas forum i maj förra året. Dessförinnan höll jag på så mycket med datorn på jobbet att bara tanken på att fortsätta när jag kom hem var hemsk. Men Odla blev jag lite beroende av faktiakt! Är fortfarande där lite då och då, även om bloggandet tagit över mycket. Det finns så många underbara trädgårdsnördar i hela vårt land (och andra länder med), som delar med sin av sin kunskap och energi, som tröstar, peppar, skrattar, berömmer och kommer med tips. Många har jag lärt känna ganska väl och hoppas att få träffa IRL snart. Vilken tur att nätet finns!
  Ha en trevlig helg.
  /Helen

  SvaraRadera
 9. Oj oj vad mycket trevligt att läsa här. Har hört det där med forumet.
  Kul att ni har hängt ihop vidare.
  Visst är man nyfken på Lydias butik.
  Det ser vi framemot.
  Vilken händig man hon har?
  Anläggare? Kan man anlita honom?
  MMM... jag har ingen trädgårdsintresserad man nämligen.
  Tyvärr så här går det sakta framåt med projekten.
  Kul och se från butiken.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Visst har man fått många vänner genom trädgård. Vi får se, hur det blir med träffen på söndag på Botaniska, det har snöat väldigt mycket och sonen kom ingenstans.. Mer insnöade på Hisingen än vanligt :)

  SvaraRadera
 11. Kul läsning du bjuder på.
  Ja, vad gjorde man inte utan vänner!!
  Skulle inte heller vilja använda märkpinnarna. Fina som prydnad:)) Gulligt med kannorna på fönsterbrädan!

  SvaraRadera
 12. Jag var här som hastigast och missade tre kolumner (hur kunde jag...)
  Men det blev bra.

  Hoppas kunna besöka butiken Trädgårdsdrömmar vid tillfälle, verkar vara mysig.

  Ha en bra söndag
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hej, och kul att du vill vara med i min utlottning!
  Här var det mycket trevlig läsning!

  Kram Katarina

  SvaraRadera
 14. Härlig blogg du har...hit kommer jag igen! Härligt när ett gäng kan hålla ihop så länge!

  Ha det så bra!
  Kram Martina

  SvaraRadera
 15. Hej vännen!

  Ja det är verkligen fint med vänner! Vad skulle man göra utan...? och att på detta sätt hitta nya vänner och själsfränder är fantastiskt. Så roligt med en trädgårdsbutik... spännande!

  Jätteläcker har din sida blivit...nu med tre kolumner! Jag gillar verkligen din låda/kruka i headerbilden!

  Kram Annie

  PS: Roligt att du ville vara med i filmutlottningen - den är ju bara såååå ljuvlig! :)

  SvaraRadera
 16. Ja tänk så mycket underbart vi fått vara med om tack vare Forumet! Tack för alla länkarna till forumisternas bloggar. De skall användas!

  SvaraRadera
 17. Vilken vänskap!

  Jag skrev om just vänskap idag, det här var jätte trevlig läsning!

  SvaraRadera
 18. Kul att läsa. Saknar ni forumlivet har STA fått ett nytt fint forum, full fart redan där :)

  SvaraRadera