Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

04 februari 2009

Vårkänslor & Invigningsförberedelser

Tänk när jag får ta fram symaskinen igen o pyssla! Och att hinna med att blogga! Jag längtar. Och jodå. Det ska nog bli tid för det också snart igen....
Men de senaste veckorna har vi bara haft en enda kanal inställd: Invigning av vårt nya Kulturhus! På lördag är det dags!
Musikskolan har varit igång i huset ett par veckor. Och biblioteket har haft öppet en vecka. Men på lördag ska det klippas band o hållas tal av prominenta. Och så är det Öppet Hus resten av dagen för allmänheten. Från tidig förmiddag till sen kväll.

Vi ska förstås ha full aktivitet i hela huset. Musik av alla sorter. Hela dagen lång. Och så blir det författarbesök, teater, uppvisningar och en massa annat kul. Vi har legat i för att få alla "fel" fixade o alla saker på plats. Och vi har övat musiker och sångare. Nu är vi redo för invasionen!;-) Ska bli så kul!

Vi har jobbat med förberedelserna helg som vardag.
Därför har det också varit lite ont om tid att vårfröjdas- både ute o inne. Köpte i alla fall en "vår-glädje-kruka" med pärlhyacinter till matrumsbordet häromdagen....

Fast i söndags när solen tittade fram var jag bara tvungen att ta en paus o  ge mig ut i trädgården! Jag samlade ihop risiga perenn- "överdelar". Och kameran fanns redo i fickan.


Jag slet rätt hårt med riset så det blev inte så många bilder. Men hos knopparna på Magnolia soulangeana stannade jag förstås upp....


... och vid Phaeum-nävan Samobors nya blad....
Jag tog en bild ut genom ett av matrummets fönster också. Ok, ser rätt grått ut.... Man kan väl undra hur jag kan ha vårkänslor när man tittar på den. Hm. Igår började det dessutom att snöa! Suck. "Inte nu!!" vill man skrika. Men hos oss ligger ju inte snö särskilt länge!;-) Idag har mycket av den redan regnat bort. Ny kanske kommer. Det får man väl räkna med. Men ändå: Det går verkligen inte att hejda vårkänslorna nu! Vad som än händer !

Samma vy från matrumsfönstret- tagen förra sommaren. Om några månader är vi där igen! Hurra!

Ännu en kär vårsyssla: Jag har - äntligen!;-)- sått årets första fröer! Inga perennfröer på gång i år. Det jag sått nu är tomater och chilli. Tumbling Tom Yellow och Garderners Delight är tomatsorterna och Peri Peri (mild) och Jalapeno (stark) är chillisorterna som jag valt i år.

Snart (nåja...;-)...) ska de frodas där ute i växthuset!

Nu är vi är på väg! Mot vår!! Mot sommar!
Ha en bra fredag!

14 kommentarer:

 1. Oh jag hoppas ni får en härlig invigning med mycket pompa och ståt! :o)
  Oj, jag måste nog ta tag i det där med att så fröer...får bli i em tror jag bestämt.
  Härliga bilder du visar, speciellt den från växthuset...de blåa fönstren är bara såååå läckra!
  Ha nu en underbar helg och passa på att slappa riktigt ordentligt på söndag, när allt ståhej är över!
  Bamsekram,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Så härligt att se foton utan snö! Här snöar det nu för fullt. Fy! Du blev först med frösådd, tänker ta min i helgen.
  Lycka till med invigningen!

  SvaraRadera
 3. Hej Nina!! Kul o hitta dig här!! LJuvligt bild på lille barnbarnet.. där han står vid staketet i sin gigantiska "mössa"..*ss*.. Kram från lotte ..som numera också bloggar.. Linneagårdens Trädgård.. på trädgårdsbloggen.. välkommer in o titta..

  SvaraRadera
 4. Lycka till med invigningen! Det är alltid skönt när något man jobbat mycket inför infaller, även om man sedan nästan kan känna sig lite tom efteråt! Visst är det skönt att det går mot vår med stormsteg?? Jag längtar också!!!

  SvaraRadera
 5. Lycka till med invigningen! Ville bara säga att jag tycker att du har så mycket bra tips på din sida i högermarginalen - en riktig guldgruva!
  Tack för det!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 6. Lycka till imorgon, Nina!
  Härliga bilder som du tagit från samma fönster, man behöver sådana jämförelser när längta blir för stor.
  Ska ta en "städdag" i trädgården + lite sådd på måndag. Helgen läggs på att fixa till i pysselrummet. Målningen är klar och nu ska här inredas! Yipieee!
  Kram
  Ann
  PS! Hoppas ni kan njuta och koppla av på söndag när er nystart är avklarad.

  SvaraRadera
 7. Lycka till med invigningen..det är alltid kul med lite pompa och ståt..har kikat lite i din marginal, vilka bra länkar du lagt in..toppen för en amatör..ha en skön helg/Anne

  SvaraRadera
 8. Vad jag längtar till somaren då jag ser din bild med alla blommor. Nu ska jag ta och köpa en bukett med tulpaner för att få lite vårstämning.
  Kramar Anette

  SvaraRadera
 9. Flitiga du! Sådder och allt!
  lycka till med invigningen och ha det gott.
  Annika

  SvaraRadera
 10. Hoppas att det har varit en toppendag idag, utan några större missöden!
  Ni får vila ut i morgon, förhoppningsvis.
  Visst får man lite vårkänslor, fast det inte direkt är något i vädret som gör det. Det bara finns där.
  Så då är du oxå igång med fröerna nu :)
  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 11. En dag blir jag nog med mogen att börja så fröer men inte denna säsongen, heller.
  Jag ser och njuter av hur det växer hos er andra istället sen litar jag på att ni har fått för mycket och då kan jag byta till mej lite....;)

  Hoppas invigningen gick bra och du får en välförtjänt vila idag.

  SvaraRadera
 12. Hoppas verkligen att kulturhuset blir en succé! Saknar det jag bodde bredvid i Frölunda, här är det väldigt långt till allt sådant, så oftast blir det inte av att åka dit.

  Tomaterna har jag inte sått än, det gör jag i slutet av Februari, har ju inget växthus att ställa ut dem i. Men resten har jag sått allt av som skall ut i kylan. Nu är det bara elva sorter som skall sås när det är varmare, så dem är det ingen panik med.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 13. Magnolia-knoppar har vi också på berget :)

  SvaraRadera
 14. Glömde ju säga så snygg "överdel" du har pysslat ihop på din blogg!
  Hoppas ni hade det bra igår och har njutit av ledigheten idag.
  Kram
  Ann

  SvaraRadera