Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

10 juli 2009

Blogstrul, Inomhuspyssel & Fler Blomfröjder

Underbara Louise Odier-rosen blommar. Inköpt i Lydias butik "Trädgårdsdrömmar" i våras o ger redan så´n blom- och växtglädje! Det här bådar gott!;-)

Söta blogvänner! Tack för alla uppmuntrande ord till förra inlägegt- via "comments" o mail!;-) Det är alltid nervöst att bli publicerad- på ett eller annat sätt. Man vill förstås helst inte att det ska bli direkta fel... Antagligen är man själv mer känslig än de som läser?!;-) Så nog om det!....

Haft nya blog-strul. Har ni så´na?????
Förrut problemet med att man "trillade ut" hela tiden- med mera som hände när man använde Explorer. Löst via tipset någon gav att man kunde använda Mozilla Firefox istället. Och allt var frid och fröjd.... Ok- det har alltid varit lite krångligt att flytta bilder till rätt plats i inlägget. Krävt onödigt lång tid att flytta dom. Men det gick- om man flyttade sig via scrollern. Var i alla fall det bästa sätt som jag kunde komma på.... Så härom veckan gick plötsligt inte det heller längre! Tar nu extremt lång tid att trixa upp eller ned en bild!
I natt försökte jag att publicera ett färdigt inlägg där jag skrivit texten i Word först , klistrat in texten bitvis i inlägget o på så sätt bara behövde flytta bilderna kort väg. Men när jag var färdig med inlägget gick inte blogger-servern med på att publicera det! Då var jag faktiskt färdig att ge upp bloggandet helt! Jag har inte lust att ägna så mycket tid o kraft för att få till ett inlägg.. tekniskt. Hur gör ni???
Nå... hoppas att allt funkar idag(...kväll/natt) i alla fall!;-)


Svalare dagar nu en tid o man har blivit sugen på lite inomhus- "pysslande" också....
Jag har städat bestickslådorna o  lagt köksrutigt papper i lådorna. Lite roligare att öppna dem nu....


Jag är svag för anslagstavlor. Har så´na på några ställen i huset. Inte för meddelanden. Gör "collage" på dom av småsaker o bilder.... oftast så´na jag klippt ur tidningar o kataloger.... Ögonfägnad som lätt kan bytas ut nu o då med nya inspirerande bilder.
Men tavlan här i arbetsrummet var jag inte nöjd med. Fururam o  "fel" tyg ihop med tapeten. I veckan har jag målat ramen vit, satt på nytt tyg . Så här blev slutfinishen.... (Klicka gärna upp bilden!)

Igår fick ytterdörren ny krans också. Ville ha en med mer färg än den vi hade innan. Kunde väl jobbat lite mer på den - men den "får duga" fram tills det är dags för höstkransen...;-)

Såklart vi är mycket ute i trädgården också - mellan skurarna!...;-)
Oj, vad mycket insekterna har att göra!....Fingerörter - Potentillor - i blom nu. Den mörka heter P. thurberi 'Monarch Velvet', den ljusa P. hopwoodiana.

Bolltistlarna blir blare o blåare....

Mer i blått: Veronica spicata....

Fick en fröplanta av Jätteriddrsporre - Delpinium Pacific Giant - av trädgårdsvän för några år sen. Nu är det en hel liten "dunge"!


Knappast undgått någon att jag gillar nävor, väl?!;-)
När de gett sitt första flor klipper jag ner dem. Har man tur så kan man då få ännu ett blomflor på säsongen. Silkesnävan -G. x cinereum 'Laurence Flatman' o Brunnäva - G. phaeum blommar nu sin andra omgång....


Lilla The Fairy kikar fram mellan perennerna.....

Är du också en Mad Gardener- som jag?;-) Vill du kolla om du har "åkomman" kan du testa dig här- och få certifikat!;-)
Websidan - "Garden Humor"- har även myket annat roligt o  "matnyttig" för trädgårdsälskare. Har du inte besökt sidan innan- gör det! Du får garanterat en kul stund!;-)
Ha en bra lördag!

12 kommentarer:

 1. Ja du, bloggproblem är ett elände... Jag har precis flyttat en blogg från Trädgårdsblogg hit till Blogger, för det var sånt elände på TB. Alla 80 inläggen flyttade jag med, det tog sin lilla tid!
  Och nu när det är gjort kommer jag ofta inte in på sidan här på Blogger längre.... Gissa om jag är irriterad! Tyvärr får det då till följd att jag inte lika ofta går in och skriver inlägg/läser hos andra. Så då missar jag ju massor...

  När du klipper ner dina nävor, tar du dem längs marken eller klipper du bara bort den överblommade stängeln?
  Det är inte en näva som jag har, det är en lökväxt (ev knöl) av nåt slag. Bladen är gräslika.
  Kanske ses vi på söndag!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Trodde det bara var jag som hade de problemen! Uppdaterade nämligen explorer och efter det fungerade inget som jag var van vid innan. Men uppenbarligen är det alltså blogger som krånglar.

  Kan inte heller skriva i word och klistra in här längre. Men eftersom blogger sparar allt minst var tionde sekund verkar det som, är det inget problem. Allt finns kvar, bara till att gå in i "redigera inlägg" så finns det där.

  Men hur i helsike flyttar man bilderna nu? Har inte kommit på något sätt att göra det.

  Härliga och vackra bilder som vanligt!
  Ha det gott nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Trist när det inte funkar som man vill! Annars tycker jag du verkar vara en fena på det här med datorer och bloggar - åtminstone har du lärt mig massor. Nu senast hur man kan få till en tjusig underskrift - Tack, kära Nina! Det blev jättetjusigt!
  Fina bilder du bjuder på - gillade den nya rosen. Väntar med spänning på att min trädgårdsdrömmars-ros ska visa sin rätta färg. Fast det dröjer nog länge än!
  Ha det gott!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 4. Kul med repotaget!!
  Mindre roligt när datorn krånglar. Har funkat bra hos mig ett tag nu.
  Här har det regnat alldeles för längr nu. Alla mina riddarsporrar ligger efter baken och inga kort blir det tagna heller. Tror att jag kommer att missa alla rosor i blom...

  SvaraRadera
 5. Så roligt att rosen frodas, det känns lite som ens bäbisar man skickar ut i världen! :o)
  Bloggstrul ja...jag brukar lägga upp alla bilder jag ska ha först och sen skriva texten. Då 'puttar' texten bilderna rätt liksom. Gör jag tvärtom blir det en mil mellan raderna, så bilderna måste ligga rätt innan texten skrivs. Så inget utrymme för spontanitet där inte!
  Oj, så nannig jag är,
  natti, Lydia

  SvaraRadera
 6. Hejsan...inte kul när dt sturlar, hafde problem när jag bytte till nya explorer men har nu gått tillbaka till den gamla och då funkar det, men härligt inlägg du fick till, ha en skön helg, KRAM

  SvaraRadera
 7. Jag skriver alltid i HTML-fliken och där kan jag klippa ut och klistra in bilderna där jag vill ha dem, de lägger sig ju alltid överst. Sen kan jag både förhandsgranska eller redigera lite i Skriv-fliken, använder alltid Mozilla den fungerar jämnare och ska vara säkrare mot virus och annat spam med som ett plus i kanten.

  Kul att vara med i tidningen men det är som du säger man blir i bland hopklippt lite som journalisten vill i sina uttalanden.

  Vi hoppas på sol på söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det går i vågor med problemen tycker jag men det där med att flytta bilderna är alltid ett problem numera. Jag gör så att jga lägger in alla bilder först och sen skriver jga mellan bilderna. Det gäller då att tänka till i vilken ordning jag vill ha bilderna så att jag slipper dra dem sen. Ibland glömmer jag så klart ngon bild och då blir det ill att dra och trixa igen. Uppåt är lättare än neråt för mig.

  Ses i morgon!

  SvaraRadera
 9. Så fin ros du köpt hos Lydia!
  Datorstrul är ett gissel. Blogger är ofta slött och strular nuförrtiden...
  Ha de gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 10. Planerar att vara hemma o ledig första dagarna i augusti. Ska du upp hit då?

  SvaraRadera
 11. Vilka mysiga anslagstavlor du gör! Himla kul och söt idé. Vackra blommor visar du också.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. (jag använder Mozilla Firefox, slipper reklam också)

  SvaraRadera