Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

24 juli 2009

Skön fjäril & Mer om Webbalbum

Fjärilsstudie! Kunde inte låta bli att knäppa en serie med bilder när den här vackra fjärilen kretsade runt bland Oreganon idag. Jag är inte bra på att bestämma fjärilar men någon slags Pärlemorfjäril, tror jag det är... Rätta mig gärna om jag har fel! Ljuvlig var den i alla fall!
(Klicka gärna upp bilderna!)Titta på den här Vitlysingblomman! Så känner sig nog de flesta blommor i vår trädgård just nu- att inte alls vilja sträcka sig uppåt ... med risk för en ny dusch!...? De är väl lika trötta som vi på allt regnande?!?!
Men idag har det faktiskt varit sol nääääästan hela dagen... tror det eller ej!;-) Fram emot kl 17 började det åter att åska o mullra o  det kom en del häftiga skurar. Men kvällen var regnfri o  skön. Så här har blivit mycket rensande idag vill jag lova! Och - förstås -njuuuuutande!!!!

Fick frågan om hur man tar bort bilder ur sitt webbalbum:
Våra bilder läggs automatiskt upp i olika album. Gå in i det album det gäller. Klicka upp bilden- så den kommer upp "solo". Då finns en menyrad ovanför bilden. Längst till höger står "Redigera". Under den fliken finns olika alternativ för vad man kan göra med bilden- bland annat ta bort den.
Och Anja- jo, du har ett webbalbum!;-) Det har vi alla - automatiskt - vi som är bloggare på bloggers/blogspot! Så alla bilder som vi har haft med i våra inlägg ligger där. Och det är det albumet man finner genom att klicka på Picasa Webbalbum längst ned på "instrumentpanel"-sidan.

Avslutar med bild på lite fina blad:
Kameleontblad -Houttuynia cordata Chamelon....

Ha en skön Lördag!

7 kommentarer:

 1. Som du då kan Nina, det albumet hade jag inte en aning om.
  Visst är det härligt med alla fjärilar, jag behöver bara plugga in deras namn igen! :o)
  Ha det så bra,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Tack för info om webalbumet! Var helt ovetande om det.
  Så gröna fingrar som ni har så är den där spaljen snart osynlig!
  Ha det gott trots allt regnande.

  SvaraRadera
 3. Bara sitta ner en stund och räkna fjärilar, det är skönt.

  SvaraRadera
 4. Webalbum... Hade jag ingen aning om. Får kika bättre på det!
  Vacker fjäril! Och rosenspaljén blev ju fin. Du skall se att rosen kommer att "svinga sig" uppåt i den så småningom! =0)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Alltid ljuvliga trädgårdsbilder från dig, man blir verkligen glad att titta in till dig, ha en skön helg, kram

  SvaraRadera
 6. Jag är som du, kan inte låta bli att fota en hel serie med bilder på fjärilar.
  Jag har aldrig kollat mitt Picasa-album. kanske dags...
  Kram Lily

  SvaraRadera
 7. Jag har varit inne och kollat på Picasa, av ren nyfikenhet (man ser ju det när man loggar in på sitt Googlekonto). Men jag blir inte ritkigt klok på hur man redigerar och framför allt delar bilderna. Nåja, de finns där iaf och det känns tryggt...
  Fjärilarna kan jag sitta och titta på lääääänge, och många foton blir det också. Men vi måste vara rädda om dem! Pärlemorfjärilen är väldigt vacker.
  /Helen

  SvaraRadera