Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

23 juli 2009

Chevy-spaljé, Ljuvdoftare, Vitfröjd & Webalbumåtkomst

Good old 'Rose de Recht'! Tidig blomning. Ljuvlig blomning. Ljuvlig doft. Paus.  Mycket omtyckt ros hos oss! Vi hade en buske från början. Nu har vi fler. 
Från början hade vi bara en "pinne"- som vi fick av en vän o satte ned i jorden. Blev snart en stor buske. Och den har sen gett oss två buskar till - via nya "pinnar". Och många fler vänner har fått egna "pinnar" från första busken att utveckla till egna buskar!;-)

F kunde till slut få ihop spaljén - mellan regnskurarna. Och Chevy Chase-rosen är nu planterad vid den. Än är den ynka låg. (Ser ni den skymta?;-)...) Men ni ser väl framför er - som jag! - hur den väller fram upp över ribborna?!;-)

Är det höst nu??? Ja, så har det nästan känts denna vecka.... Och när nu de "vanliga" floxen också börjar slå ut, så....

Måste få tipsa om bloggen "Of Spring and Summer". Ingrid som har den var också med när vi hade träffen hos R i förra veckan. Hon har helt ljuvliga bilder! Ni måste gå in på hennes blogg o njuta!

När vi nu var flera bloggare på plats blev det förstås också en del "praktiskt blog-snack". Jag lovade att tala om hur man når sitt Picasa-web-album- det som alla vi bloggare automatiskt får knutet till vårt "konto" när vi lägger in bilder på våra bloggar. Där finns alla bilder sen samlade o  ligger kvar. Känt för en del- men kanske inte för alla...?
Jag har sparat länk till mina album. Går alltid in där direkt via länken. Så jag hade glömt hur jag först en gång nådde det. Men nu vet jag: Länk längst ned på din "Instrumentpanel"- där det står Picasa webbalbum. Där kan du ordna bilderna på olika sätt. Och också ta bort bilder som du inte vill ha kvar. Alla bannersbilder ligger ju kvar, till exempel. Jag tar bort den gamla när jag byter till ny..... (Bilder man använt i inläggen kan man dock inte ta bort- då försvinner de också från inlägget eftersom det är den nya Picasa-adressen som inlägget "använder"....)

I helgen ska det regna igen. Suck. Men i morgon, fredag, ska det visst kunna bli en dags uppehåll. Må prognosen vara rätt!!!!

Kära blogvänner.........
Ha nu en mysig fredag- hur vädret än blir!;-)

14 kommentarer:

 1. Ho ho... här sitter jag och nattugglar som på den gamla goda tiden! ;O) Jag har äntligen fått till ett nytt inlägg på bloggen!

  Vad bra det kommer att bli med den nya spaljén och vad vackert allt blommar hemma hos dig som vanligt! Idag har jag sökt Nettan för att få till en åktur ner till dig... det kan ev. bli redan imorgon, fredag men vi ringer!

  Kramis!

  SvaraRadera
 2. Din entré är verkligen imponerande. Portalen är så vacker och rosorna är kompakta och formar en perfekt båge.

  Tusen tack söta Nina för din info om webbalbumet. Jag hade ingen aning om att jag hade ett "eget" album - men nu vet jag det...*smile*!

  Önskar er en riktigt skön helg!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Oj vilken praktfull ros, jag har den också, men den är inte så stor.
  Det kommer att bli fint när rosen tar tag i den spaljen.
  Här har också höstfloxen kommit men det är lite tidigt. Jag förknippar doften med skolstarten på hösten, när man var liten.
  Årstiderna kanske har förändrats lite. Hoppas vi får en solig fredag!!
  Kramar Carina

  SvaraRadera
 4. Tack vad rar du är!
  Tack också för dina toppentips!
  Vilka härliga utflykter ni gjort, så mysigt!
  Din entré är fantastiskt vacker.
  Ha en trevlig helg!
  kram vännen!
  nina

  SvaraRadera
 5. Rose de rescht är en verklig goding. Borde kanske göra plats till den, men var?
  Håller tummarna att du får uppehåll. Tack också för bloggtips. Har aldrig kollat mitt "album", men det ska jag göra nu.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hm, det visste jag inte om albumet. Ska försöka hitta det och kolla lite.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder i ditt bloggtips.
  Snygg header man känner att man gärna stiger in genom den portalen.
  Fin spalje som ni har fått till och det var inte svårt att föreställa sig en stor och välvuxen ros där.
  I dag hade det varit bra med lite sol är sugen på att grilla.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nu blir jag knäpp!!!!!
  Går in där på instrumentpanelen, picasa webalbum. Då ska jag logga in för att komma i gång, men ajg har ju redan ett album enligt dig genom bloggen. När jag loggar itne med det lösen jag har så ska jag bara svara på fler sake roch sen säger den att det redan finns en användare med den mailadressen. Sånt blir jag galen på!!!!!! Moment 22! Byter jag lösen så kommer jag ändå inte längre.

  Hälsar ni på mig på psyket sen?????

  SvaraRadera
 9. Jag igen, dom ha ritne kört in mig ännu! Jag kom in på albumet nu men kan itne ta bort några bilder. Hur gör jag det?????

  SvaraRadera
 10. Ville titta in för att önska en skön sommarhelg...bästa vädret skulle vara hos oss ,men någon sol det ser jag inte som vi blev lovandes..ha det så gott, kramen

  SvaraRadera
 11. Visst hade det varit gott med lite mer sol, men konstigt nog gillar jag det här vädret också. Man kan inte annat än att ta det lugnt och njuta av dagen, vare sig man vill eller inte :-)

  Hade inte en susning om att man faktiskt kunde komma åt sina bloggbilder utan att gå igenom hela bloggen igen! Tack skall du ha för det tipset!
  Ha det gott nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 12. Attans att man jobbar så mycket på sommaren jag missar ju alla bloggträffar. Hoppas att vi kanske kan ses på trädgårdsfesten iallafall.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Rose de Recht ja, den har jag testat ett par ggr och mist den lika många ggr...den trivs helt enkelt inte här. Får nog testa igen, svärmor har en lite avstickare som nog behöver tas om hand! ;o)
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 14. Hejsan själv du söta Nina;)!

  Visst redigerar jag alla bilder i Picassa, men sparar inga i deras webbalbum.
  Din ros ser ljuvlig ut och den nya rosen syns TYDLIGT mot den nya spaljén!
  Höstkänslan har varit så påfallande stark att jag bestämde mig att bekämpa den känslan å det bestämmaste! Det ÄR faktiskt HÖGSOMMAR!Punkt. Slut! /Anja

  SvaraRadera