Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

06 juli 2009

The Pink Garden

Trädgården skiftar färg. Ständigt. Hela tiden finns förstås flera färger på gång. Men det är alltid någon färg som dominerar. Gult o vitt när lökarna blommar i april. Mörkt vinrött dominerar när bland annat Brunnävor, Allium och mörka Aklejor blommar i april-maj. Rött o vitt när pionerna går i blom. Gul trädgård blir det senare i juni med bland annat Praktlysingar, Daggkåpor, Penningblad. Inte planerat- det har "bara blivit" så. Men rätt kul.... och rätt fint...
Just nu är vår trädgård en Rosa Trädgård när Malvor och rosor blommar som mest....

Men som sagt- trädgården rymmer många fäger. Som blå o vita klockor. Flera sorters Campanula har blommat över. Men många kvar o nya sorter slår ständigt ut.....
Solbrud - Helenium Autumnale- är en trevlig perenn som blommar långt ut på hösten.....
Har själv missat att vara med men följer intresserat era månadsbilder..... Såklart har jag bilder från trädgården tagna vid olika tider på året. Jag daterar alla bilder. (Bra när man vill jämföra eller reda ut när olika perenner blommar till exmepel.) Så jag gjorde ett litet collage på hur stora perennrabatten skiftat. Vänstersidans bilder är från februari o högersidans från maj o  juni. Tänk att det är samma kulle som kan skifta så! Visst är det rätt deprimerande att se vad vi måste stå ut med under vintermånaderna?! Fast då får vi ju ta fram sommarbilderna o drömma!...;-)
Ha en skön tisdag!

10 kommentarer:

 1. Hejsan!Vad du gjorde dig bra i tidningen, vad paff jag blev när jag slog upp aftonbladets lilla bilaga. det ska bli spännande och få se din trädgård live nu=0) Jag meddelar dig på detta sätt att jag kommer på Söndag till dig =) men kan inte följa med på turen nästa vecka det är då vi reser.
  Vi ses på Söndag!
  Kram / Birgitta

  SvaraRadera
 2. Det blir att plocka fram bilagan från i söndags ser jag..läste vad Birgitta skrev, vad roligt och du verkar ju ha en underbar trädgård, ha en fin dag

  SvaraRadera
 3. Oj då! Jag har missat Aftonbladet - köper helt enkelt aldrig kvällstidningar.Men om jag vetat om att det fanns om dig och din trädgård där,skulle jag naturligtvis köpt tidningen!
  Det där med rosor - upptäckte att jag själv har mest gula och vita.

  Otroligt roligt med en jämförande bild.
  Jag tycker inte att det är deprimerande med den mörka årstiden, tvärt om. Det gör att man uppskattar så rysligt mycket den ljusa.

  SvaraRadera
 4. Hej! Som det ser ut nu så kommer jag med på söndag. Inte helt hundra men jag tror det just nu i alla fall. Hoppas de tär ok att jag velar lite.
  På tal om färger så har jag de senaste dagarna hittat ett par ställen där det skär sig rejält. Färgerna förtar varandra totalt och det gillar inte jag. Blir till att gräva!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Så häftigt när du visar samma rabatt från olika månader! Men du, om inte vintern varit så lång och seg hade vi nog inte uppskattat sommaren som vi gör!
  Så fint med din Nina-signatur...är det en bild eller hur gör du???? :o)
  Kramis Lydia

  SvaraRadera
 6. Vad lustigt, Nina - jag som aldrig köper kvällstidningar satt i går och googlade på Geranium versicolor (jag har frösått och vet inget om nävan). Och då kom Aftonbladet upp med trevlig artikel om dig! Skulle gärna vilja se din trädgård - kanske blir det något tillfälle nästa sommar?
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej där,,,kul att kika in..så fin trädgård du har!!

  Ha det gott Millan ♥

  SvaraRadera
 8. Så fina blommor, jag har köpt en solbrud och hoppas att den blommar.

  Jag ändrade till Firefox nu och det har fungerat, bara det att texten blivit mindre.
  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Här är det nog snarare blått och gult som dominerar just nu. Har bara någon enstaka rosa blomma och det är en luktpion, annars inget.
  Christer, som just börjat sin semestr :-)

  SvaraRadera
 10. Vad kul! Såg reportaget på Aftonbladet på nätet. Grattis!
  Det är en fantastisk trädgård ni har!
  Ha det gott!
  kram vännen!
  nina

  SvaraRadera