Våra Växter

Våra Växter
Klicka på bilden så kommer du till våra växtlistor - med bilder!

08 juli 2009

Störtregn, Nytt Reportage, Upptäckt, Marknadsbesök & Blogpyssel

Störtregn o åska var det när vi åkte hem från Älmhults-IKEA igår. Och störtregn o  åska blev det också ikväll när vi var på utomhus-teater! Ja oj vad man längtat efter regn. Men det här blev nästan lite för bra! Men ok- vi har sluppit vattning några dagar nu!;-)


Jaha. Så hamnade man då i blaska igen!;-) Äh. Vår trädgård är inte någon märkvärdig "visningsträdgård". Och jag är inte någon "expert". Men ok - jag älskar mina växter. Och nävor o  rosor är verkligen mina största passioner. Såklart vill jag gärna sprida entusiasm för växter jag gillar. Hoppas fler lockas till vurmen!;-)
Reportagen gjordes ju förra sommaren. Har inte haft minsta aning om när o var de skulle komma att publiceras. Tack o  lov att andra tipsar! ;-) Förra gången - i "Hem Ljuva Hem Trädgård"- fick jag veta om det via kusin. Och eftersom jag själv sällan köper kvällstidning hade jag ju inte sett att det nu varit i Aftonbladets bilaga "Hem o Trädgård". Det var Rosenknoppen/bloggvännen Birgitta- "Mitt Ljuva Skafferi" som tipsade om det . Tack Birgitta!;-)
Bilagan tror jag inte att man kan få tag i nu (?). Så jag besökte ABs websida o skrev ut artikeln. Reportaget i "Hem Ljuva Hem Trädgård" tyckte jag var rätt bra. Men hm.... artikeln i AB är komprimerad o en del "uttalanden" som lagts i min mun är tagna ur sitt sammanhang... .... Om det ens är ord jag nå´nsin sagt (...?...)..... Men allt sån´t där får man ju (väl?) ta om man går med på att reportage görs i ens trädgård! ;-)
Ska bara säga det också att den andra faktarutan efter artikeln - "Vänner som nävorna trivs med...." - har tidningen hämtat ur bok. Handlar alltså inte alls om mina växter o planteringsförslagen är alltså inte mina.
Men bilderna i Bildextra på ABs web ( i bilagan också?) är på några av mina nävor.
Klickar du här kan du läsa om alla mina nävor (egen websida).
... och här om rosorna.

Så här ska Wulfenia se ut! Det är en rätt ny växt hos mig. Fått hjälp med namnet av andra freakar tidigare så den fanns med i mina växtlistor. Men när jag jämförde bilden jag visade er häromkvällen med bilder på Googles o  i Botanica såg jag att där hade den blå blommor. Kunde inta fatta vad det var för sort jag hade. Tills jag idag upptäckte att blå blommor har börjat slå ut på stänglarna på min också! Hur korkad får man vara?!;-)

Och vad i all sin dagar är nu detta för skruttblomma jag visar?????? Jo, det är en blomma på Souvenir de la Malmaison! Efter regn! Det är det trista med Bourbon-rosor att blommorna blir till bruna bollar så fort det regnar. Minette-rosorna gör också så. Trist. Men ack så vackra blommor de har vid sol! Så de skrumpna är dem snart förlåtna!;-).....

Maxima o Nuit de Young har nu blommat över. Stanwell Perpetual (bild) tar paus - för att snart återkomma med säsongens blomflor nummer två. Jag har gallrat kraftigt i alla deras grenverk.
Maidens Blush är visserligen fortfarande i blom men jag har gallrat kraftigt hos henne också. Buskarna blir så risiga och fula annars. Nu har de bara friskt bladverk kvar o  kan frodas vidare igen.


Börjar få lite lappsjuka här hemma så igår drog jag med maken till IKEA o idag till Hästveda Marknad. Inget han direkt älskar att ge sig iväg på. Men väl där hade vi rätt trevligt trots allt - måste även han erkänna!;-)... Från IKEA följde både lite ditt o lite datt med hem. Och från marknaden blev det en ny "broo m" till altanen o ; lite trevliga kryddplantor ....

Fick fråga om stilen på min nya Nina-signatur. Jag besökte den här roliga sidan häromkvällen- där finns flera kul tips på hur man kan "piffa upp" sin blogg:
Fixa och Trixa med din blogspot-blogg
Här direktlänk till just den sida där man får html-kod till textändring:
My Live Signature

Ha en mysig torsdag!

10 kommentarer:

 1. Så roligt att du är med i tidningen igen! Men jag tillhör ju dem som i och för sig gillar nävor, bara det att de trivs alldeles för bra i min trädgård :-) De är rena ogräsen här och vissa har nu börjat sprida sig ut i naturen dessutom :-)

  Vad har hänt med din avatar? Såg på min blogg att den bilden bara är ett rött kryss?
  Vackra bilder som vanligt!
  Ha det gott nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Tidningsartiklar får man ta med en nypa salt. De "svänger till" orden så det passar dem är min erfarenhet. Nävor är en nyhet för mig i år men jag vet inte om jag gillar dem... funderar på att inte plantera dem i landen utan ge dem en säsong till i "pallkrage-land" först tills jag vet vad jag vill.

  SvaraRadera
 3. Tjingeling...!
  Får jag åka ner till dig Nina, ta hängmattan med mig och sussa över i din vackra trädgård?!?!

  Vi hörs snart igen, ta väl hand om dig tills dess!

  Kram Marianne

  SvaraRadera
 4. Heeejsan Nina!
  STORT GRATTIS till ännu ett reportage, det är du så väl värd!
  Och tusen tack för tipsen om att snygga till bloggen, jag nappade direkt! :o)
  Bamsekramen, Lydia

  SvaraRadera
 5. Det där med vita rosor som blir bruna och tråkiga av regn känns igen här. Trist. Men de är ju så vackra i vackert väder så ajg måste ha dem ändå.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Kul med tidningsreportaget! Och det vet man väl, att allt som står i tidningen ska man ta med en nypa salt. =)
  Jag är inte säker på att jag kan komma på söndag, jag har fått igång firman nu och helgens projekt är en 100 m lång förväxt hagtornshäck. Blir jag inte klar med klippningen på lördagen måste jag använda söndagen också. Men jag håller tummarna...
  /Helen

  SvaraRadera
 7. Ja det som står i tidningarna det får man ta med en nypa salt=0) Jag tyckte det var ett jätte bra intervju, så det ska du inte vara orolig för. vi ses på Söndag,
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 8. Kul att läsa om dig igen, försökte faktiskt hitta det när jag läste notisen på forumet. :) AB har jag korta artiklar så då blir väl texterna därefter. Härligt bildspel! :)

  Fint du har piffat till bloggen. Signaturen är fin! Ha en skön helg!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Det är alltid inspirerande för andra med odlare som har passion för något speciellt.
  Min mångfaldstanke tycks inte populär ;)! (Det gör inget, för jag skapar trädgård för mig själv - precis som du gör!)
  Det är verkligen rätt att du får sprida din entusiasm!/Anja

  SvaraRadera
 10. Hej min vän!
  Det var ett tag sen nu.
  Jag har inte haft lust att sitta så mycket vid datorn. Men nu var det dags.
  Grattis till ännu ett reportage. Är det någon som ska slå ett slag för rosor och nävor, så är det väl du!
  Det är så roligt att se hur din trädgårds ser ut just nu, vad som blommar och vad ni hittar på.
  Önskar att Micke hade varit lite mer företagsam ibland. Men han jobbar alldeles för mycket, så han har ingen tid eller ork att fixa här hemma.
  Jag tycker att din Wulfenia liknar min Salvia forskaohlei i blad och blommor. Men det är svårt att avgöra på bild :)
  Ha det gott!
  Kramar Mari

  SvaraRadera